Nem reménytelen! Ez volt az elnevezése a május 21-én megrendezésre került baptista nőkonferenciának.

A Baptista Női Misszió szervezésében zajlott eseményre több mint 800-an érkeztek az ország különböző pontjairól az ELTE gömb aulájába. Különleges élmény volt, hogy két év kihagyást követően ismét lehetőség adódott a személyes találkozásra.

A nap imareggelivel és 90 perces regisztrációval indult. Az egybegyűlteket Révész Szilvi, a női misszió vezetője, és Paróczi Anita köszöntötték.

A pécsi Szeretetvár Baptista Gyülekezet női szolgálócsoportjának dicsőítése után Pál Feri atya előadása következett „Nincs reménytelen! avagy Mi segít át az élet megoldhatatlan helyzetein?” címmel.

A folytatásban talkshow zajlott „Baptista nők a reménységről” témában. A beszélgetést Szilágyi Lilla vezette, beszélgetőpartnerei Reimer Márti, Ujváriné Szabó Anikó, Borosné Kübler Ágota és Csereklye Lívia voltak. A piknikebéd a campus előtti füves parkban pokrócokon, illetve az épület árnyas fedezékében történt másfél órán keresztül. Ez az idő remek alkalom volt a beszélgetésre, a régen találkozóknak az újratalálkozásra, új ismerősök szerzésére, valamint keresztény holmik, könyvek, kézműves munkák, ruhák, dísztárgyak és egyebek vásárlására.

A délutáni program szintén dicsőítéssel indult, majd rövid igei üzenetek hangzottak el, Petrikné Sáfrány Judit és Fóris Johanna osztották meg gondolataikat.

Sterczer Hilda „Magasságok és mélységek” című előadásában mesélte el élettörténetét.

A napot Pintér Béla koncertje zárta. A teljes konferencia megtekinthető a Baptista Női Misszió YouTube-csatornáján.

„Nyolcszáz nő együtt énekel, imádkozik, lélegzik az Úr jelenlétében – csodálatos élmény. Egy kis ízelítő a mennyországból, ahová készülünk, vágyunk! Nekem ezt jelentette a hétvégi országos női konferencia. Mit hoztam el magammal? Pál Feri előadásából egy gondolat: »Törődjünk mások testi, fizikai szükségleteivel! Így lehetünk a reménység emberei!« Ha meglátjuk mások szükségét, és megindulunk rajta, majd mindez cselekedetté válik, akkor az evangélium útkészítői lehetünk embertársaink életében.” (Szász Veronika, Kisújszállás)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!