A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat nagyszabású ünnepségen mondott köszönetet a huszonhat éve alapított segélyszervezetért, az idén elhunyt Szenczy Sándor alapító elnök életéért és áldásos tevékenységéért, valamint a Baptista500 év kezdetéért december 2-án, pénteken este a Budapest Arénában, amely két év kényszerű szünet után immár 11. alkalommal adott otthont a baptisták nagy központi rendezvényének.

Mező Misi életét is döntő módon befolyásolta, jobbá tette Szenczy Sándor. A zenész fellépése közben erre érzelmekkel a hangjában emlékezett

A közös jubileumi ünnep egyben rendhagyó istentisztelet is volt, amelyen Papp János egyházelnök és Szilágyi Béla, a segélyszervezet elnöke mondott igei üzenetet. Papp János kiemelte, Jézus szeretete nélkül nem lehet értékes segélymunkát végezni. Szilágyi Béla köszöntőjében elhangzott: 21. századi, sarkából kifordult, furcsa világunkra az Isten válasza a remény és a mindent megváltoztató, mindent felforgató, mindent meggyógyító szeretet.

Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya, és Papp János egyházelnök cipősdoboz-ajándékokat adott át a színpadon

Negyedszázaddal ezelőtt ezzel a jézusi szeretetforradalommal, egy özvegyasszony ötezer forintos adományával, egy zöldségtárolóból indult el a Baptista Szeretetszolgálat, és lehetett részese Isten csodáinak, százezrek sorsfordításának, életváltozásának, sokak megmentésének és oktatásának hazánkban és határainkon túl. A segélyszervezet tevékenységét méltatta beszédében Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya, majd arról szólt, hogy imáinkkal, imaláncok indításával is tennünk kell a jelenlegi nehéz helyzetben a békéért. Fellépett Mező Misi és a Magna Cum Laude zenekar, Pintér Béla és Szabó Balázs, egy 400 fős kórus és Friderika: velük lett teljes a felejthetetlen alkalom. Az esemény fővédnökségét Kövér László, az Országgyűlés elnöke vállalta el.

A Budapest Arénában tartotta jubileumi ünnepét a Baptista Szeretetszolgálat


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!