A hónap igéje:

„Keressétek először Isten országát és az ő igazságát…” (Mt 6,33)

Január havában az idei évre kijelölt igét és a hozzá kapcsolódó Krisztust keressük először gondolatot kezdjük tanulmányozni. Első kérdésünk, hogy mit jelent „először keresni”. Hát nem mindegy a sorrend? A lényeg, hogy keressük, ne maradjon el életünk legfontosabb küldetése, hogy őt keressük, megtaláljuk, megtaláljon.

Ennek azonban van egy útja, melyet Isten jelölt ki a számunkra. Úgy tudjuk a Bibliából, hogy ő előbb szeretett és értünk mindent megtett, önmagát adta (1Jn 4,19), tehát megelőzni már nem tudjuk. De nyomába szegődni igen, nehogy lemaradjunk az előkészített találkozásról, üdvösségről.

Ehhez szükséges megértenünk, hogy nincs sem fontosabb, sem sürgősebb tevékenységünk az életben, mint őt keresni. Ez nyilván nemcsak időbeni, hanem fontossági kérdés is. Ha nincs életünknek szilárd alapja a kősziklán, hogyan érhetne célt minden más törekvésünk? Viszont ha megfelelő a sorrend, őrá épül a lelki ház, akkor minden egyéb részlet megtalálja majd a biztos helyét.

Ezekben a napokban indult az új év, még nem késő „először” Krisztust keresni, rábízni életünket és üdvösségünket, kérni vezetését, egész évben támogató erejét és lelkét.

A hónap gyakorlata

Gondold végig, miket kell – talán küzdve – megelőznie Krisztus-keresésednek: ezekkel a területekkel érdemes lesz évközben is óvatosnak lenned, nehogy beelőzzék a lelkieket.

A hónap imája

Uram, magasztallak, hogy megelőztél és megkerestél! Segíts, hogy elsőképpen én is megkereshesselek, és veled legyen teljes ez az év!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!