2023. augusztus

A hónap igéje

(Jósiás) Azt tette, amit helyesnek tart az Úr. Mindenben ősatyjának, Dávidnak az útján járt, és nem tért el arról sem jobbra, sem balra. (2Kir 22,2)

Mi lesz a döntéseink eredménye, hová vezetnek az utak, amelyekre lépünk, elégedettek lehetünk-e majd a célban? Nagy kérdések, melyekre nincs konkrét válasz. Vagy mégis?

De jó lenne egy példatár, hogy lássuk, minek mi a következménye, milyen gyümölcsöt teremnek mindennapi döntéseink. De hiszen van ilyen! Múltnak, történelemnek, történeteknek hívjuk. 

Isten gyermekeiként ez számunkra nem végzet, amibe vagy ami elől szaladunk. Kapjuk először is feliratozva a történetekhez, hogy mi volt jó és mi volt rossz, mit lát helyesnek az Úr. És kapjuk a lehetőséget is a szabad és bölcs döntésre, hogy válasszunk örök, mennyei célokat. És erőt, áldást, társakat, minden szükségest, hogy a már bizonyítottan jó mintákat kövessük. Igen, az örökségünk egy része továbbvinni való áldás, a másik része elhagyni való teher – Isten adjon bölcsességet helyesen megkülönböztetni ezeket!

A hónap gyakorlata

Gondold végig, ki számodra a minta az előtted járók közül, aki a megfelelő célt és megfelelő utat választotta, járta végig! Miben hozhatsz ma hasonló irányba mutató jó döntéseket?

A hónap imája

Uram, köszönöm a jó mintákat, melyeket követhetek, és a rosszakat, melyek figyelmeztetnek, hogy a neked helyest keressem, éljem meg!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!