Meláth Attila baptista lelkész a hónap embere Vácott júniusban

5148

A Váci Civil Világ olvasói és szerkesztőségének tagjai Meláth Attila baptista lelkészt választották 2016. júniusban a hónap emberének.

A váci baptista gyülekezetet 1991-től vezető lelkész a városban lelkigondozással, krízishelyzetekben segítségnyújtással, a nagycsaládosok és szegények rendszeres látogatásával támogatja a szociálisan hátrányos helyzetű embereket. A helyi, szociális intézmények és civil szervezetek munkájába bekapcsolódva gyakran tart előadásokat és folyamatosan foglalkozik a halmozottan hátrányos és fogyatékos fiatal felnőttekkel.

Idén is megszervezte a hagyományos Mosolyhetet, de középiskolások nyári táboroztatásából is kivette a részét. Jótékonysági céllal komoly- és könnyűzenei koncerteket, illetve segélyakciókat is szervezett az arra rászorulóknak. Munkája elismeréséül 2007-ben Vác Város Szociális Munkáért kitüntetést kapott.

2013-ban egyéni Pro Urbe díjban részesült a rászorulók gyámolítása érdekében végzett karitatív tevékenysége, közéleti aktivitása és kulturális szervezőmunkája köszönetéül.
Meláth Attila a www.vacivilag.hu olvasói és szerkesztőségünk tagjainak választása alapján 2016. június hónapban kiérdemelte a hónap embere megtisztelő címet.
Gratulálunk!

Forrás: http://vacivilag.hu/index.php/hirek/2678-melath-attila-baptista-lelkesz-a-honap-embere-juniusban


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!