Megjelent a Szolgatárs legújabb száma

0
808

Idei második számunk egy különleges beszámolóval kezdődik, amiben Téglási Lajos lelkipásztor pakisztáni keresztények közötti szolgálatáról, az ottani körülményekről ad hírt.

Nemeshegyi Dávid ószövetségi bibliatanulmánya egy sajátos szempontból vizsgálja a Tórát: mit tudhatunk meg Mózes könyvei által a bibliai csodákról? Id. Kovács Géza Pál apostolról írt alapos tanulmányt, melynek kétharmadát betördeltük a lapba, a folytatást pedig itt a honlapon találja meg a kedves olvasó.

Sebján Farkas Zsolt egy protestánsok által ritkán emlegetett teológiai fogalmat ajánl átgondolásra: a keresztény theosis-t. Dr. Mészáros Kálmán Martin Luther Kingről emlékezik meg cikkében. Szebeni Olivér pedig az anabaptisták és puritánok kapcsolatát taglalja.

Több, a Bibliához szorosan kötődő könyvet ajánlunk olvasásra ezután: Magyarázatos Bibliát és Példabeszédek-kommentárt. Az ezt követő kitekintőnkben egy református és egy katolikus szerző (Karasszon István és Béri László Renátó) cikkét ajánljuk tanulmányozásra, melyek a keresztény identitásról és az istenképünk jelentőségéről szólnak.

Végül további rövidebb könyvajánlókkal zárjuk a mostani lapszámot.

Áldott nyarat kívánunk minden olvasónknak! Olvassunk a nyáron is hasznos, érdekes bibliai, teológiai cikkeket!

Szolgatárs

Letöltés

 

Megosztás