Megjelent a Szolgatárs legújabb száma

1774

Idei második számunk egy különleges beszámolóval kezdődik, amiben Téglási Lajos lelkipásztor pakisztáni keresztények közötti szolgálatáról, az ottani körülményekről ad hírt.

Nemeshegyi Dávid ószövetségi bibliatanulmánya egy sajátos szempontból vizsgálja a Tórát: mit tudhatunk meg Mózes könyvei által a bibliai csodákról? Id. Kovács Géza Pál apostolról írt alapos tanulmányt, melynek kétharmadát betördeltük a lapba, a folytatást pedig itt a honlapon találja meg a kedves olvasó.

Sebján Farkas Zsolt egy protestánsok által ritkán emlegetett teológiai fogalmat ajánl átgondolásra: a keresztény theosis-t. Dr. Mészáros Kálmán Martin Luther Kingről emlékezik meg cikkében. Szebeni Olivér pedig az anabaptisták és puritánok kapcsolatát taglalja.

Több, a Bibliához szorosan kötődő könyvet ajánlunk olvasásra ezután: Magyarázatos Bibliát és Példabeszédek-kommentárt. Az ezt követő kitekintőnkben egy református és egy katolikus szerző (Karasszon István és Béri László Renátó) cikkét ajánljuk tanulmányozásra, melyek a keresztény identitásról és az istenképünk jelentőségéről szólnak.

Végül további rövidebb könyvajánlókkal zárjuk a mostani lapszámot.

Áldott nyarat kívánunk minden olvasónknak! Olvassunk a nyáron is hasznos, érdekes bibliai, teológiai cikkeket!

Szolgatárs

Letöltés