A Magyarországi Baptista Egyház vezetése 2019. november 16–19. között vendégül látta a Német Baptista Szövetségből hazánkba látogató öttagú küldöttséget. Christoph Stiba főtitkárt elkísérte a szövetségi elnökség két tagja, Dorothee Oesemann gyászbeszédmondó (sürgősségi tanácsadó és temetkezési szónok) és Frank Fornaçon kasseli lelkipásztor, valamint Michael Gruber, a szövetség kommunikációs vezetője és dr. Michael Kisskalt, a teológiai főiskola rektora.

Az itt töltött három nap során ellátogattak a Vecsési Baptista Gyülekezetbe, a Wesselényi Utcai Baptista Imaházban tartott szimfonikus istentiszteletre, a Siket Baptista Gyülekezetbe, az Addetur Gimnáziumba és a Baptista Teológiai Akadémiára.

November 18-án, hétfőn az MBE székházának tanácstermében tartott megbeszélésen a két ország vezetői bemutatták egymásnak az egyház helyzetét, ismertették a missziós terveket, célkitűzéseket, beszéltek a gyülekezetek, az oktatás és a társadalom kérdéseiről.

Az alkalmon részt vett Papp János egyházelnök, Mészáros Kornél főtitkár, Durkó István missziói igazgató, Háló Gyula kommunikációs vezető, Bokros Andrea, a Speciális Misszió vezetője, Paróczi Zsolt oktatási szaktitkár és Macher Tivadar, a Országos Tanács lelkész tagja.

A találkozó nagyban segítette a történelmi múltra visszatekintő kapcsolat erősödését a két ország baptistái közt.

Christoph Stiba, a Német Baptista Szövetség főtitkára meghívta egyházunk vezetőit egy viszontlátogatásra Berlinbe. Nagyszerű volt tanulni egymástól és megerősíteni a krisztusi bizalmat. A találkozó közös hálaimával fejeződött be.