A COVID-járvány miatt online tanácsülést szerveztünk 2020. október 15-én. Mind a hat tagszövetség képviselői jelen voltak a megbeszélésen. Dr. Gergely István elnök (USA), Papp János alelnök (Magyarország), Pardi Félix alelnök (Románia), Durkó István főtitkár (Magyarország), valamint Borzási Pál – Erdély (Románia), Dóczé Bálint – Felvidék (Szlovákia), Nagy Csaba – Kárpátalja (Ukrajna), Nyúl Zoltán és Nagy Tibor – Délvidék (Szerbia).

A tagszövetségek beszámolóiból kiderült, hogy mindenütt váratlan és nehéz helyzetet teremtett a járvány, de sok örömteli áldott megtapasztalást is megoszthattunk egymással. Az elnökség átadására is sor került. Dr. Gergely István (USA) átadta az elnökséget Pardi Félixnek (Erdély). A továbbiakban a két alelnök Papp János és dr. Gergely István, valamint a főtitkár Durkó István. Az új elnök szolgálatára áldást kértünk imában.

Elkészült a MABAVISZ honlapja, ahol több információt meg lehet találni a szervezetről: www.mabavisz.hu

A találkozó ünnepi része volt a Kornya-díj átadása, amit ez évben Kovács Géza lelkipásztor kapott.

A járvány miatt ezt sem tudtuk a megszokott istentiszteleti keretek között megtartani. Papp János és Durkó István személyesen mentek el a 95 éves Kovács Géza bácsi budafoki otthonába. Ott a MABAVISZ-képviselők online módon bejelentkeztek és méltatták Géza bácsi szolgálatát. A díjat Papp János adta át, majd Durkó István imádkozott Géza bácsiért. A Kovács család néhány tagja is részt vett a díjátadáson. A díjazott hálásan és meghatódva köszönte meg az elismerést és a szeretetet.