Linda Dillow – villáminterjú

2457

Linda Dillow októberben járt Budapesten. Nekünk is volt lehetőségünk röviden beszélgetni vele.

– Mondjon pár szót a házasságáról. 52 év hosszú idő. Mi a titkuk?

– Azt gondolom, hogy az egyik legnagyobb titok a Filippiekhez írott levélben található, a második fejezet 3-4. verse. Itt arra bátorít Pál, hogy ne legyünk önzőek és ne csak arra gondoljunk, hogy mi mit szeretnénk, hanem arra is, hogy mit szeretne a másik. A másik vágyaira, szükségeire is gondolni, nemcsak a sajátjainkra, azt gondolom ez a szeretet.

– Előadásai során beszél a szexualitásról is. Hogy látja az egyházat ebben a kérdésben?

– Isten sokat beszél a Szentírásban a szexualitásról és az intimitásról a házasságban. Azt mondja, hogy ez gyönyörű, szent és, hogy ő szeretné, ha egy házaspár élvezné ezt. A szomorú tény, hogy az én országomban, de talán minden országban, az egyház arról beszél, hogyan őrizheted meg magad tisztán a házasság előtt, de arról nem igazán esik szó, hogy ez a házasságban milyen gyönyörű és arról sem, hogyan készüljön fel egy fiatal lány vagy fiú a szexuális intimitásra a házasságban. Pedig ha Isten beszél erről a Szentírásban, akkor úgy gondolom, ő megadja nekünk a szabadságot, hogy mi is beszéljünk róla.

– Mit üzen az egyedülálló fiatal lányoknak?

– Nemrég együtt ebédeltem egy harminchárom éves hölggyel, aki most készül az esküvőjére. Miközben beszélgettünk, rám nézett és azt mondta, megérte várni a vőlegényére, mert ő az igazi, ő Isten ajándéka. A tanácsom a fiatal lányoknak, hogy várjanak az Istentől kapott férfira.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!