Tisztelt Támogatónk!

Köszönöm, hogy Ön is szeretné, ha a leprabetegség végleg eltűnne a földről! Minden vágyunk ez, de fáj a szívünk azt látni, milyen messze vagyunk még ettől!

Mint minden fiúgyermek, az indiai Samír is nagyon szerette rúgni a labdát. A leprabetegség azonban, mint egy sötét árnyék, elrabolta ezt tőle.

Pedig van gyógyulás, gyógyszer és további megoldás! Ön lehet a segítség mindebben Samír számára! Samírtól a betegség elrabolta a gyermekkorát, az örömét, az álmát, a társait, a reményt… Adjuk ezt vissza neki!!

Úgy kezdődött, hogy foltokat vett észre a bőrén. Nem érzett semmi fájdalmat ezeken a területeken, mintha egy idegen test lett volna. A lepra kórokozója az érzőidegeket támadta meg és roncsolta szét. Samír kétségbeesetten tapasztalta, hogy már nem tudja társaival rúgni a labdát, hanem csak lábujjhegyen biceg. A mély szárkapocsideg károsodása miatt Samír egyre inkább csak húzta a lábfejét, ahelyett, hogy emelni tudta volna. Egyre lassabban tudott csak járni, a labda utáni futás pedig teljesen lehetetlenné vált számára…

Közben pedig már a kezeit is megtámadta a kórokozó!

Samír és a hozzá hasonló fiúk arról álmodnak, hogy híres focisták legyenek majd. A valóság azonban a megélhetés, hogy a szegénység mélységéből ki tudjanak majd törni. Ahhoz pedig a tanuláson át vezet az út! Samír számára a leprabetegség miatt azonban teljesen lehetetlenné vált, hogy iskolába járjon. Még egy ceruzát sem tudott volna megfogni.

Így vált lassan-lassan minden egy sötét árnyékká és elérhetetlen álommá egy fiatal kamasz fiú számára: az egészség, a tanulás, a játék, a jövő, minden! „Napjaim olyanok, mint a megnyúlt árnyék, én pedig elszáradok, mint a fű.” (Zsolt 102,11)

A lepra elleni harc világnapja alkalmából (2022. január 30.) tisztelettel kérjük Önt, hogy egy olyan gyermek számára, mint Samír, adja vissza a reményt!

Csak a mai napon is a földön mintegy 50 gyermekről állapítják meg, hogy leprabeteg! Egy is elég fájdalmas lenne! Rájuk ugyanolyan szomorú sors vár, mint Samíré!

2035-re szeretnénk a leprabetegséget eltüntetni a földről. Hatalmas álom és vállalás! Nagyon sokat kell még tennünk ezért!

Samírnak nemcsak a teste károsodott, hanem a lelke is! Elmondása szerint nem érzi magát teljes embernek. Ugye, az Ön szívét is megrendíti ez a tragikus mondat egy gyermek szájából?

Szeretettel és tisztelettel kérem, hogy a 2022. évben a lepra elleni harc világnapja alkalmából lehetőségei szerint járuljon hozzá Samír és a hozzá hasonló, reményeiket már csak árnyéknak érző fiatalok között végzett testi és lelki helyreállító munkánkhoz! Minden adomány számít, a legjobb helyre kerül, és életeket változtat meg!

Szeretnénk ebben az esztendőben is maradéktalanul teljesíteni vállalásainkat Indiában, Kongóban, Mianmarban és Bangladesben! Ezt csak Önnel tudjuk megtenni. Köszönjük, ha munkatársunk ebben!

Isten áldását kérem az Ön és szerettei életére! Tisztelettel és szeretettel:

2022 januárjában

Riskóné Fazekas Márta igazgató


M E G H Í V Ó

A lepra elleni harc világnapjának központi ünnepségére 2022. január 30-án, vasárnap délután 4 órára a Budapest Törökőri református templomba (1087 Budapest, Százados út 4., a 2-es metró Puskás Ferenc Stadion megállójától pár lépésre. A Kerepesi úton a zebrán át, a nagy, katolikus templom melletti Százados út legelején, haranglábas templomépület). A műsorban képes előadással mutatjuk be jelenleg támogatott indiai, kongói és mianmari projektjeinket.


M E G H Í V Ó

A Lepramisszió rövid nagygyűlésére a fenti időpontban és helyen az alábbi tárgysorozattal:

1. A Lepramisszió – Magyarország igazgatójának jelentése a 2021. évről (határozathozatal)

  1. A Lepramisszió – Magyarország Alapítványának létrehozása (határozathozatal)
  2. A Lepramisszió – Magyarország Nemzeti Bizottsága új tagjának megválasztása a következő egy évre (határozathozatal)
  3. A Lepramisszió – Magyarország Nemzeti Bizottság jelenlegi tagjai megbízásának meghosszabbítása a következő egy évre (határozathozatal)
  4. A Lepramisszió – Magyarország elnökének megválasztása a következő egy évre
  5. Egyéb felmerülő kérdés, hozzászólás

A rendezvény a 2022. január 30-án érvényben lévő járványügyi rendelkezések figyelembevételével kerül megrendezésre vagy mellőzésre. Kérjük, figyeljék www.lepramisszio.hu honlapunk, illetve Facebook-oldalunk hirdetését január utolsó napjaiban!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!