Tisztelt Támogatónk!

Köszönjük azt a sok szeretetet, amellyel Támogatóink magukénak érzik távoli betegeink sorsát! Különösen is köszönjük a gondoskodást, amivel gyermekek és felnőttek számára a gyógyulást és a szebb, emberibb élet reményét adták meg! Ennek jelentőségét mi magunk szinte el sem tudjuk képzelni, mivel nem tapasztaltuk még meg azt a mélységet sem, amiben ők élni kénytelenek!

Nagy örömmel írom, hogy januári körlevelünk kis szenvedője, Samír, sikeresen túljutott a műtéteken! Ezt maga a műtéteket vezető orvos, dr. Premal Das, egyben az Indiai Lepramisszió igazgatója tudatta!

Ez tehát azt jelenti, hogy Samír is, ahogyan más, hozzá hasonló sorsú gyermekek, az Ön szeretetéből maguk mögött hagyhatta a reménytelenség sötét árnyékát!

Köszönjük ezt Önnek!

Most kérem, ismerkedjenek meg a nigériai Jarával! A 9 éves kislánynak 12 testvére van, akiknek egyike sem járhat iskolába! Ugyanis a településükön egyáltalán nincs iskola! Ráadásul Jaráról egy szűrőprogram során kiderült: leprafertőzött! Lassan bevallotta a család, hogy már a kislány nagyapja és egyik dédanyja is leprabeteg volt!

Jarán édesanyja vette még öt évvel ezelőtt észre a világosabb bőrfoltokat. A különféle sebekre használt gyógyfűkészítménnyel próbálta bekenni, de semmi hatása nem lett. A múló évekkel pedig a kislány már semmi fájdalmat nem érzett ezeken a területeken.

A Lepramisszió egyik munkatársa látta meg Jarát, és tanácsolta az édesanyának, hogy a Kebbi állambeli kontrollprogram szűrővizsgálatára vigye el. Valóban, egyértelmű volt a leprafertőzés! Jara semmit nem ért a betegség természetéből, a kórokozó munkájából. Számára a valóság az, hogy nem játszanak vele a társai, mert a közösségben hatalmas ereje van még mindig a megbélyegzésnek! „Nagyon egyedül vagyok – sírdogál. Bárcsak játszhatnék még a barátnőimmel!”

De édesanyja is sokat sír kislánya miatt, hogy a kirekesztés alapján férjhez fog-e tudni majd menni. Egy megbélyegzett lánynak ez a hagyományos közösségben teljességgel lehetetlen!

Ma is mindennap kb. 50 gyermekről derül ki a leprabetegség a földön, s ezzel egész sorsuk pecsételődik meg!

Ne hagyjuk, hogy a testi szenvedések, szegénység és kiszolgáltatottság mellett még a lelki fájdalmak is összetörjék életüket és jövőjüket!

Tisztelettel kérjük Önt, hogy egy olyan gyermek számára, mint Jara, adja vissza a reményt! Szeretettel és tisztelettel kérem, hogy lehetőségei szerint járuljon hozzá Jara és a hozzá hasonló, reményeiket már csak árnyéknak érző gyermekek, fiatalok és felnőttek között végzett testi és lelki helyreállító munkánkhoz! Minden adomány számít, a legjobb helyre kerül, és életeket változtat meg!

Isten áldását és védelmét kérem az Ön és szerettei életére!

Tisztelettel és szeretettel:

Riskóné Fazekas Márta
igazgató

(2022 májusában)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!