Lendületben a reformáció!

1626
Dr. Hafenscher Károly

Hivatalosan is kezdetét vette a 2016-os „Reformáció 500” programsorozat 2016. február 29-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma épületében megtartott sajtótájékoztatóval.

Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere
Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere

Megnyitó beszédében Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere, a Reformáció Emlékbizottság ügyvezető elnöke kiemelte, hogy a reformáció az egész Kárpát-medencében kultúrtörténeti jelentőségű esemény. Kétéves előkészítő munka után kezdődik el a programsorozat, amelyet a kormány évi 500 millió forinttal támogat. A reformáció nem néhány vallási közösség ügye, hanem az egész magyarságé, amely hozzájárul az önazonosság erősítéséhez is. Az értékek közösségekhez, személyekhez köthetők, ezért alapvető fontosságú a közösségépítés támogatása.

Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság munkájának segítéséért felelős miniszteri biztos hangsúlyozta, hogy a reformáció értékei nem pusztán a múlt értékei. Több mint 200 programmal készülnek a fiatalok és idősebbek számára egyaránt: koncertek, filmek, kiállítások valósulnak meg a nagyszabású projektben. Az egyházak széttöredezettsége ma már nem valóság, az ökumenében pedig a közös értékekre kell fókuszálni. A reformációnak van mondanivalója a 21. századi ember számára, a megújulás lendületének meg kell jelennie a Kárpát-medencében.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!