KÖSZÖNJÜK AZ EGYHÁZUNKNAK FELAJÁNLOTT ADÓ 1%-OKAT!

1520

„A jótékonyságról és az adakozásról pedig el ne feledkezzetek, mert ilyen áldozatokban gyönyörködik Isten.” (Zsid 13,16)

Közel 40 ezer adózó 234 millió forinttal támogatta a Magyarországi Baptista Egyház társadalmi szolgálatát adója 1%-ával – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal előzetes tájékoztatásában. 2019-ben ez az összeg 189 millió Ft volt. Az előző évhez képest a felajánlók száma is növekedett, mégpedig 12%-kal.

Köszönjük a felajánlók bizalmát, akik rajtunk, baptistákon keresztül akartak segíteni embertársainkon. Tovább folytatjuk a hitéleti, a kulturális, a szociális és az oktatási-nevelési területen végzett szolgálatunkat, hogy minél gyümölcsözőbb legyen az érintettek és az egész társadalom számára. Istennek adunk hálát az elvégzett munkáért, a most felajánlott támogatásért. Az ő dicsőségére és a körülöttünk élők javára akarunk munkálkodni a továbbiakban is.

Isten áldjon meg minden jóakaratú felajánlót!

Köszönettel:

a Magyarországi Baptista Egyház elnöksége, valamint az egyház kommunikációs osztályának munkatársai


A testvéregyházak munkájának támogatása is növekedett az előző évhez képest. A katolikus egyház számára felajánlott összeg 738 millió forinttal, a felajánlók száma 74 ezer fővel; a református egyháznak felajánlott összeg 326 millió forinttal, a felajánlók száma 34 ezer fővel; az evangélikus egyháznak felajánlott összeg 85 millió forinttal, a felajánlóik száma 8000 fővel növekedett az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A baptista egyház számára felajánlott összeg 45 millió forinttal, a felajánlók száma pedig 4 ezer fővel növekedett ebben az időszakban.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!