Kikapcsolódás és Isten jelenléte a Keresztény Szigeten

1992

A Keresztény Szigetet május végén egy kellemes tavaszi napon rendezték meg a Margitsziget szívében. Mikor megérkeztem kicsit később, mint a hivatalos program kezdete volt, boldogan ugrándozó kisgyermekekkel találkoztam először. Ahogy haladtam tovább, láttam fiatalokat, középkorúakat, és egyáltalán nem éreztem magam kívülállónak.

Az ÉrMe Üzleti Hálózat kezdeményezésére jött létre a Keresztény Sziget, immár második alkalommal. Idén közel 1200-an jöttek el és kapcsolódtak ki, pihentek meg Isten jelenlétében.

Az előadások több sátorban párhuzamosan zajlottak.

A Hit+Világ sátorban a kereszténység társadalmi jelenlétéről és az evangelizációról voltak előadások. A Köz+Élet sátor a társadalmi felelősség, a közösségi tevékenységek és a nyilvánosság kérdéseit tárta fel a hallgatóság előtt. Végül pedig a Pénz+Ember sátorban a gazdasági tevékenység keresztény megközelítéséről hallhattunk gyakorlati példákat az előadás kapcsán.

„Keresztényként legyünk jelen ebben a zűrzavaros világban” – üzente a résztvevőknek Beer Miklós püspök, aki bár nem tudott személyesen jelen lenni, levelében mégis üdvözölte a résztvevőket. „Akár a népvándorlás, akár az ökológiai fenyegetettség, akár a családok és fiatalok sodródásának problémáira vagy a leszakadó rétegekre gondolok, mindig szembesülök azzal a felelősséggel, amely ránk, keresztényekre hárul. Mi nem hallgathatunk arról, amit láttunk és hallottunk Jézus Krisztusról, aki az út, az igazság és az élet. Együtt keressük a válaszokat korunk súlyos problémáira, de azzal a meggyőződéssel, hogy a Szentlélek ad bölcsességet, erőt, hűséget, hogy reményt és kiutat mutathassunk a társadalmunknak. Minden lehetőségünket, karizmánkat, tehetségünket azért kaptuk, hogy használjuk!” – írta a püspök, és kérte Isten áldását.

Fontos úgy élnünk nekünk, keresztényeknek, hogy a hitünket a világi emberek megcsodálják és vágyjanak arra az életre, amit mi élünk. Nem szabad eltékozolnunk azokat az éveinket, amiket Istentől kaptunk.

13444435_1043487435741518_284913613_nA rendezvény egyik alapgondolata a Máté 14,22–31 volt. A mai rohanó világunkban, ahol sokszor ütközünk különféle akadályokba keresztényként, megesik, hogy bizony néha mi is a körülményeinkre figyelünk Jézus helyett. Feltámad a szél, összecsapnak a fejünk felett a hullámok, de mi csak kiabálunk, jajveszékelünk, és elfelejtünk Jézusra nézni és bízni benne. Erre világított rá ezen a napon többek között dr. Papp Miklós görögkatolikus lelkész.

Rengetek program között válogathattam, sok érdekes előadásnak lehettem fül- és szemtanúja. Időnként már azt éreztem, hogy túl sok, és belebotlottam olyanba is, amely csak elterelte a figyelmemet a valóban tartalmas és igényes lehetőségektől.

De azért nagyon jólesett elcsendesedni ezen a napon Isten jelenlétében, és újult erővel folytatni a rám bízott feladatokat!

Kíváncsian várom a jövő évi Keresztény Szigetet, és ajánlom mindazoknak a fiatal, középkorú, idős embereknek, akik vágynak egy teljes napon át kikapcsolódni Istennel, hogy menjenek el, mert igen, vannak felfedezetlen kincsek még ezen az eseményen!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!