Kikapcsolódás és Isten jelenléte a Keresztény Szigeten

1880

A Keresztény Szigetet május végén egy kellemes tavaszi napon rendezték meg a Margitsziget szívében. Mikor megérkeztem kicsit később, mint a hivatalos program kezdete volt, boldogan ugrándozó kisgyermekekkel találkoztam először. Ahogy haladtam tovább, láttam fiatalokat, középkorúakat, és egyáltalán nem éreztem magam kívülállónak.

Az ÉrMe Üzleti Hálózat kezdeményezésére jött létre a Keresztény Sziget, immár második alkalommal. Idén közel 1200-an jöttek el és kapcsolódtak ki, pihentek meg Isten jelenlétében.

Az előadások több sátorban párhuzamosan zajlottak.

A Hit+Világ sátorban a kereszténység társadalmi jelenlétéről és az evangelizációról voltak előadások. A Köz+Élet sátor a társadalmi felelősség, a közösségi tevékenységek és a nyilvánosság kérdéseit tárta fel a hallgatóság előtt. Végül pedig a Pénz+Ember sátorban a gazdasági tevékenység keresztény megközelítéséről hallhattunk gyakorlati példákat az előadás kapcsán.

„Keresztényként legyünk jelen ebben a zűrzavaros világban” – üzente a résztvevőknek Beer Miklós püspök, aki bár nem tudott személyesen jelen lenni, levelében mégis üdvözölte a résztvevőket. „Akár a népvándorlás, akár az ökológiai fenyegetettség, akár a családok és fiatalok sodródásának problémáira vagy a leszakadó rétegekre gondolok, mindig szembesülök azzal a felelősséggel, amely ránk, keresztényekre hárul. Mi nem hallgathatunk arról, amit láttunk és hallottunk Jézus Krisztusról, aki az út, az igazság és az élet. Együtt keressük a válaszokat korunk súlyos problémáira, de azzal a meggyőződéssel, hogy a Szentlélek ad bölcsességet, erőt, hűséget, hogy reményt és kiutat mutathassunk a társadalmunknak. Minden lehetőségünket, karizmánkat, tehetségünket azért kaptuk, hogy használjuk!” – írta a püspök, és kérte Isten áldását.

Fontos úgy élnünk nekünk, keresztényeknek, hogy a hitünket a világi emberek megcsodálják és vágyjanak arra az életre, amit mi élünk. Nem szabad eltékozolnunk azokat az éveinket, amiket Istentől kaptunk.

13444435_1043487435741518_284913613_nA rendezvény egyik alapgondolata a Máté 14,22–31 volt. A mai rohanó világunkban, ahol sokszor ütközünk különféle akadályokba keresztényként, megesik, hogy bizony néha mi is a körülményeinkre figyelünk Jézus helyett. Feltámad a szél, összecsapnak a fejünk felett a hullámok, de mi csak kiabálunk, jajveszékelünk, és elfelejtünk Jézusra nézni és bízni benne. Erre világított rá ezen a napon többek között dr. Papp Miklós görögkatolikus lelkész.

Rengetek program között válogathattam, sok érdekes előadásnak lehettem fül- és szemtanúja. Időnként már azt éreztem, hogy túl sok, és belebotlottam olyanba is, amely csak elterelte a figyelmemet a valóban tartalmas és igényes lehetőségektől.

De azért nagyon jólesett elcsendesedni ezen a napon Isten jelenlétében, és újult erővel folytatni a rám bízott feladatokat!

Kíváncsian várom a jövő évi Keresztény Szigetet, és ajánlom mindazoknak a fiatal, középkorú, idős embereknek, akik vágynak egy teljes napon át kikapcsolódni Istennel, hogy menjenek el, mert igen, vannak felfedezetlen kincsek még ezen az eseményen!