Kiállítás nyílt Tégláson a Baptista Művészeti Napok keretében

2018. november 12.

1924

A téglási II. Rákóczi Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ismét csatlakozott a Baptista Művészeti Napok országos rendezvénysorozatához.

A képzőművészet tanszakos tanulók alkotásaiból rendezett kiállítást Szilágyiné Bodnár Erzsébet igazgatónő a következő szavakkal nyitotta meg: „A paravánokon gyermekrajzokat láthatunk, melyek tele vannak frissességgel és őszinteséggel. A rajzok az alkotó gyerekek szívét és szellemét tükrözik, és egyben bepillantást engednek a gyerekek világába is.”
Fehérvári Krisztina a következőket írta a gyermekrajzokról:

„A gyerekek is élnek a valóság ábrázolásának igényével. Csak nem külső, hanem belső mintát követnek, és nem azt rajzolják meg, amit látnak, hanem azt, amit éreznek és gondolnak a témával kapcsolatban.”

A kiállításra a Szabó Lilla tanárnő alsós grafikacsoportjaiba járó gyerekek rajzait is elhozták, akik mesepalotát, csodás madarakat, színes utcákat ábrázoltak.

A felsős grafikások felkészítő tanára Kovácsné Lőrincz Judit. Az ő rajzaik két témában készültek el: az egyik a zene ábrázolása, a másik a hullámok ellentéte.

A kiállítást 2018. november 16-áig tekinthették meg az érdeklődők.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!