Idén is megszervezte a Sulipakk kampányt, azaz az iskolakezdési támogatást a rászoruló gyerekek részére a Baptista Szeretetszolgálat. Évről évre több családnak tud segítséget nyújtani így a szervezet. Idén kétezer csomagot osztottak ki az iskolákban és több családok átmeneti otthonában, melyben a szeretetszolgálatot legfőbb adományozó partnere, a Lidl Magyarország segítette. Három ismert személy, anyuka is támogatta a tanszergyűjtést: Rubint Réka, Béres Alexandra és Polgár Tünde.

Nagy terhet ró az iskolakezdés a családokra, főleg ahol több gyermek is van. Ezen a terhen igyekszik könnyíteni a Baptista Szeretetszolgálat évről évre a Sulipakk kampánnyal.

„Partnereink és adományozóink segítségével idén kétezer Sulipakkot sikerült összeraknunk, ez azt jelenti, hogy ennyi rászoruló családnak tudtunk segíteni ebben a nehéz időszakban, ennyi kisgyereknek sikerült mosolyt csalnunk az arcára az új tanév kezdetén. Fantasztikus volt látni, mennyire tudnak örülni egy-egy ceruzakészletnek, új tolltartónak”, mondta dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke.

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is a Lidl Magyarország, a Baptista Szeretetszolgálat legfőbb adományozó partnere segített a Sulipakkok összeállításában, a hátizsákok megtöltésében.

„Adományozási programunk hosszú évek óta a hátrányos helyzetű gyermekek támogatására irányul és egész éven át igyekszünk segítséget nyújtani számukra mind ruhaneművel, mind tartós élelmiszerrel. A Baptista Szeretetszolgálat Sulipakk kampányához többek között füzeteket, tolltartót, ragasztót, gyurmát, kulacsot, tornazsákot és esőkabátot biztosítottunk, hogy ezzel is megkönnyítsük a nehéz helyzetben élő gyermekek tanévkezdését, és ezáltal hozzájáruljunk tanulmányaik sikeres elvégzéséhez”, emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország kommunikációs vezetője.

Míg az elmúlt években számos iskolában tudott használt, de jó minőségű tanszereket gyűjteni a segélyszervezet, idén erre nem volt lehetőség, hiszen tavasszal az intézmények zárva tartottak, így a partnerek segítségén kívül csakis az online adományozás működött. Ennek népszerűsítésében, illetve a figyelemfelkeltésben három „sztáranyuka” segítette a szeretetszolgálat munkáját: Rubint Réka, Béres Alexandra és Polgár Tünde.

„Alexandra és Tünde az elmúlt években is a Sulipakk mellett állt, nemcsak a gyűjtésben, a tanszerek osztásában is segédkeztek. Rékának is köszönjük, hogy munkájával, ismertségével kezdeményezésünk mellé állt”, folytatta dr. Szilágyi Béla.

A Baptista Szeretetszolgálat jövőre is megszervezi a Sulipakk adományozást, s szeretnék a tanszercsomagok számát növelni.