A tuzséri Tasak Tanoda hátrányos helyzetű gyermekek támogatásával, tanulási és személyes készségeik fejlesztésével foglalkozik. A tanoda munkatársai a nyár folyamán több készségfejlesztő tábort is szerveznek, melyek a gyermekek élménygazdag tanulását támogatják.

Július első hetében focitáborban vett részt 40 gyermek, melynek részét képezte egy barátságos focimeccs is az edzőkkel és a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (BTESZ) Alapítvány önkénteseivel. A napot közös énekléssel nyitották, majd Bacsó Benjámin, a BTESZ Alapítvány elnöke bátorította egy inspiráló történettel a gyermekeket. Ezt követte a bemelegítés, majd a barátságos focimeccsek, melyek során minden korosztály bemutathatta tudását. A jó hangulatú délelőttöt egy kis jutalommal, focilabdák átadásával és édességgel zárták.

A következő hetekben lányokat megszólító készségfejlesztő tábort, bibliai és úszótábort is szerveznek a tanoda munkatársai, illetve a Zánkai Erzsébet-táborba is elkísérik a tuzséri gyerekeket, akik közül többen még soha nem jártak a Balatonnál. A nyári programokat pedig egy családi nappal zárják.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány célja a jövő generáció hátrányos helyzetből induló, de szerencsésebb társaikhoz hasonló álmokkal élő tagjainak segítése. Azoknak szeretnénk támogatást adni, akik azonos képességekkel, de messze lemaradó lehetőségekkel állnak rajtvonalhoz. Hiszünk abban, hogy munkánkkal egyre több gyereknek biztosíthatjuk, hogy olyan szakmát szerezzen, amit szeret és amiben sikereket érhet el. Alapítványunk mottója: Te jövőnek hívod. Ő álomnak. Mi célnak.

Fotók: Kovács Barnabás


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!