Karácsonyi ünnep a baptistákkal

1911
Baptista Központi Énekkar szolgálata. Fotó: Fehér Bertalan

Nagy izgalommal vártuk december 22-e délutánját, mikor szinte teljesen megtelt emberekkel a Papp László Budapest Sportaréna. Most nem egy jó koncertre, hanem a baptista karácsonyra jöttek a vendégek.

A közel 9000 résztvevő között voltak gyülekezeti tagjaink szerte az országból, az általuk meghívott vendégek, valamint a baptista iskolák diákjai és tanárai.

A Baptista Szeretetszolgálat és a Magyarországi Baptista Egyház közös rendezvényén sokszínű és tartalmas program várta a jelenlévőket. Az est moderátorai Borbás Marcsi, televíziós műsorvezető és Varga György lelkipásztor volt.

A program az Újpesti Baptista Gyülekezet harangkórusával indult, majd ismert karácsonyi kórusműveket adott elő a Baptista Központi Ének- és Zenekar Oláh Gábor vezetésével. Különös színfolt volt az Újpesti Baptista Gyermekkórus szolgálata. Többek között Händel Messiásából adtak elő rövid darabokat.

Ezek után a kivetítőn bejátszották a Lukács evangéliuma alapján készült Jézus élete film karácsonyi jelenetét.

A folytatásban Szabó Balázs és gospel zenekara vezette a dicsőítést két közismert énekkel.

A Schönek házaspár bizonyságtételében elmondta, hogy hosszú éveket vártak gyermekük megszületésére, de az Úr meghallgatta imádságukat és megajándékozta őket egy fiúval, Dániellel.

Papp János, egyházelnök prédikációjában a karácsonyi történetről szólt. Beszédében kiemelte, hogy a bibliai történet nemcsak egy régi szép emlék, hanem egy mai napig erővel bíró esemény. Jézus Krisztus azért született a világra, hogy megszabadítsa az emberiséget legnagyobb problémájától, a bűntől.

Az est második részében a baptista iskolák és szociális intézmények képviselői léptek színpadra. Először az iskolák tanulóiból összeállt kórus énekelte el a Mi dalunkat Bolyki Balázs és a Bolyki Soul and Gospel vezetésével, majd kiosztották az idei pedagógiai és szociális díjakat.

Felhangzott a sulidal is, melyet Bolyki Balázs írt a baptista iskolák számára.

A kormányzat részéről Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára köszöntötte a résztvevőket és beszédében kiemelte a hit fontosságát és erejét a társadalomban.

Ezen az estén ünnepelték a cipősdoboz kampány tizedik évfordulóját. A programot Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa vezette. Elhangzott, hogy több mint 40 ezer ajándékot gyűjtöttek össze az idei évben. A legtöbb cipősdobozt összegyűjtött iskolák jutalomban is részesültek. Közéleti személyiségek adták át szimbolikusan néhány ajándékot gyermekeknek. Schmittné Makray Katalin, a volt köztársasági elnök felesége pedig a dévai gyermekotthonból érkezett gyermekeknek adta át az ajándékdobozokat

Pintér Béla énekelt
Pintér Béla énekelt

Az est utolsó szakasza egy evangélizációs blokk volt. Gál Dávid és a Tűzveszély zenekar majd Pintér Béla vezették a dicsőítést megénekeltetve a közönséget is. Fellépett a kisújszállási baptista iskolákból összeállt gyermekkórus is.

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője rövid bizonyságtétellel és igei üzenettel buzdította megtérésre a jelenlevőket. Többen nyilvánosan is vállalták döntésüket Jézus Krisztus mellett.

Az est két karácsonyi énekkel zárult, melyben mindenki énekelt, aki az est során a színpadra lépett. Meglepetésként lufik százai hulltak a magasból a közönség közé.

Összességében egy profi rendezésű, változatos programnak lehettünk tanúi. Ismét rácsodálkozhattunk milyen sok érték van közösségünkben, és jól megfér egymás mellett a régi és az új, a komoly- és a könnyűzene. Együtt, egységben ünnepelhettük Megváltónk Jézus Krisztus születésnapját a baptista nagycsaláddal. Emlékezetes lelki élmény marad minden résztvevő számára.