Jubileumi cipősdoboz átadás a Parajdi Sóbányában

1396

Az ajándékozás öröme és békesség a föld felszíne alatt: ebben az esztendőben, tizedik alkalommal is eljutott Erdélybe a Cipősdoboz Akció küldeménye, a gyerekek a sóbánya fenséges csarnokában kapták meg a több száz dobozt.

Tíz év alatt mintegy 20 ezer cipősdoboz ajándékot juttatott Erdélybe a Baptista Szeretetszolgálat.

29a29afefd9bdd4d5529038932480027Idén immár tizedik alkalommal szervezték meg Erdély legnagyobb magyar karácsonyi rendezvényét: a Parajdi Sóbánya, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében kétezer gyermek ­– zömében a Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes alapította székelyföldi gyermekotthonokból és nappali intézményekből – kapott karácsonyi ajándékot. A gyerekek az évek folyamán minden alkalommal a Baptista Szeretetszolgálat által a helyszínre juttatott, korábban magyarországi adományozóktól országszerte gyűjtött, szeretettel és ajándékokkal teli cipősdobozoknak örülhettek. Így történt ez idén is: napokkal ezelőtt sok száz cipősdoboz ajándék indult útnak, hogy december 19-én, szombaton délelőtt 11 órakor a Parajdi Sóbányában, nagyszerű és fenséges helyszínen, százötven méter mélyen a föld felszíne alatt okozzon örömet a kicsiknek.

A gyerekeket Grezsa István, a határon átnyúló beruházások ellenőrzéséért felelős miniszteri biztos köszöntötte.

Az eseményen a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elismerő oklevéllel köszönte meg Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének, hogy a segélyszervezet tíz éve gyűjt és küld cipősdoboz ajándékokat Erdélybe. Miután a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai segédkeztek a dobozok szétosztásában, a segélyszervezetet a helyszínen képviselő Hegedüs Ádám programvezető elmondta: a tíz esztendő alatt mintegy 20 ezer cipősdoboz ajándékot sikerült eljuttatni Erdélybe.