Jótékonysági hangverseny Kiskőrösön

2071

Akik egy kicsit is követik a Kiskőrösi Baptista Gyülekezet életét, azok tudják, hogy itt kicsik és nagyok mind rajonganak a zenéért és annak szinte mindenféle megnyilvánulásáért. Nem csoda hát, hogy a gyülekezet elöljárói és vezetői igyekeznek minél többször változatos koncertek szervezésével megörvendeztetni nem csupán a gyülekezet tagjait, de a város műkedvelő lakóit is úgy, hogy közben ismerősök és ismeretlenek egyaránt hallhassanak az evangéliumról.

Az utóbbi időben ellátogatott hozzánk Tóka Szabolcs orgonaművész, Meláth Andrea operaénekes, a Vox Nova férfikar, a Baptista Teológiai Akadémia kórusa és az UniCum Laude énekegyüttes is. A koncertek mindegyike jótékonysági rendezvény, a gyülekezet ugyanis három éve rendületlenül gyűjt, hogy új orgonát vehessen.

Május 12-én ismét vendégek érkeztek a gyülekezetbe, ezúttal a 60 éve fennálló, KÓTA-díjas Baptista Központi Énekkar Oláh Gábor karvezető vezényletével és Tóka Ágoston orgonaművész kíséretében.

A koncert címe, Énekelt imádságok, a hitélet két fontos gyakorlatának összefonódását ünnepelte. Oláh Gábor karvezető számos szerző alkotásaiból válogatott. A művek egyrészt az imák különböző formáit öntötték dalba, másrészt pedig eddig nem hallott módon, gondolatokra bontva igyekeztek bemutatni a Jézus által tanított imádságot. Az egyes sorokat Rinck Mi Atyánk című művének részleteivel illusztrálta dalban az énekkar.

Az alkalmon Kiss Emil szolgált igei gondolatokkal, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az imádságot ugyan Krisztustól tanultuk, de nem elég gépiesen elmondani, hiszen az őszinteség az, ami igazán számít. Buzdításában azt is elmondta, hogy az imádságra nem elsősorban Istennek, hanem nekünk van szükségünk.

A koncerten köszöntőt mondott Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere is. A polgármester úr elmondta, hogy a gyülekezet orgonája a város egyik éke, melynek megőrzése igenis fontos és dicséretes célkitűzés. Elismerően nyilatkozott továbbá arról, hogy a gyülekezet szépen adakozik az idős és értékes hangszer renoválására, sőt, ígéretet is tett arra vonatkozóan, hogy a város önkormányzata a jövőben segíteni fog a cél elérésében.

A koncertet az Aeol Hárfa Alapítvány támogatta, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatást és a nyújtott segítséget.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!