Istenképes

4354

Kicsoda Isten? Mire képes Isten? Mit adhat Isten nekem? Mit adhatok én Istennek? Ezek a kérdések voltak fő témái az idei Debreceni Baptista Ifjúsági Konferenciának.

23. Debreceni Baptista Ifjúsági Konferencia - © Fotó: Molnár Péter
23. Debreceni Baptista Ifjúsági Konferencia – © Fotó: Molnár Péter

2017. február 17–19. között közel ezer fiatal látogatott el a debreceni Lovardába, hogy megtapasztalják, mire képes Isten. Dicsőítések profi csapattal, hitmélyítő tanítások, színvonalas színdarab, jó hangulatú játékok és kávéház, közbenjáró imádságok, beszélgetések és természetesen Isten jelenléte jellemezte a hétvégét, amin részt vehettem.

Péntek este D. Nagy Tamás (a Paksi Pünkösdi Gyülekezet lelkipásztora) tanított minket arról, hogy kicsoda az Isten. A szombati napot Révész Lajos (a Székesfehérvári Baptista Gyülekezet egyik lelkésze) előadásai kezdték meg „Mit adhatok egy Istennek?” címmel, mialatt Isten szeretetnyelveiről beszélt. A délutánt izgalmas szemináriumok töltötték ki Révész Szilvia, Uzonyi Barna, Révész Dániel és Fóris Attila vezetésével. A szombat esti alkalmon Sipos Márk (a Szegedi Új Remény Baptista Gyülekezet pásztora) előadását hallhattuk arról, hogy mit adhatunk Istennek, vasárnap délelőtt pedig Fóris Attila (a Budapesti Autonóm Gyülekezet lelkésze) mondta el, hogy mit adhat Isten nekünk.

istenkepes1Sok mindent adott számomra az Úr ezen a hétvégén keresztül. Megragadt bennem többek között az a gondolat, hogy amikor Istennel találkozunk, akkor az emlékezetessé válik a számunkra. Amikor megtapasztaljuk a jelenlétét, azt senki nem veheti el tőlünk, mert biztosan tudjuk, hogy átéltük.

Sokszor én is elbizonytalanodom helyzetekben, amelyek reménytelennek vagy kilátástalannak tűnnek. De Isten mégis azt mondja, hogy bízzak őbenne, és megerősít (akár többször is) abban, amit megtapasztalok vele. Elmondhatom, hogy ez csodálatos érzés!
Mit adhatunk Istennek? Először is minőségi időt. Számos módon tudjuk megszólítani és dicsérni mennyei Atyánkat, de ahhoz, hogy megismerjük, időt kell töltenünk vele. Fontos, hogy ne csak futólag olvassuk a Bibliát, hanem figyelmesen tanulmányozzuk és elmélkedjünk rajta, majd teljes szívvel és hittel imádkozzunk. Isten személyes kapcsolatot akar velünk.

Mit adhat Isten nekünk? Kegyelmet, örök életet, ajándékokat, jeleket és csodákat, próféciát, útmutatást, vezetést, áldást… Ehhez a listához még bőven lehetne írni, hiszen Atyánk annyira szeret minket, hogy mindent odaadott értünk. Egyik kedvenc dalom részlete pont erről szól, el is hangzott a konferencia során:

„Önként adtál oda mindent, Életedet a kereszten.
Mily nagy szeretet! Mit adott nekünk A mi Istenünk…” (Részlet: A mi Istenünk c. dalból)

Nagyon hálás vagyok ezért a konferenciáért, mert Isten a kérdéseimre olyan válaszokat adott, amelyekre hatalmas szükségem volt, és folyamatosan megtapasztalhatom mérhetetlen szeretetét és áldásait. Mindez hogyan lehetséges? Erre csak egy válasz létezik:

„Mert az Istennek semmi sem lehetetlen.” (Lukács 1,37)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!