A hónap igéje

„Mert nem beszédben áll az Isten országa, hanem erőben.” (1Kor 4,20)

A hónap gondolata

Nagy kísértés lehet, hogy Isten országát inkább elmagyarázd és beszélj róla, mint hogy megmutasd. Jusztinusz mártírt, a 2. században élt keresztény tanítót, filozófust egyszer megkérdezte kollégája, hogy mit jelent kereszténynek lenni. Azt várta a gondolkodótól, hogy egy kerek és mindenre kiterjedő magyarázatot, tanítást fog hallani a keresztény hitről. Ehelyett Jusztinusz ezt válaszolta neki: „Gyere, nézd meg, hogyan élek, akkor talán megtudod!” Amikor Jézus példázatában az idegenbe készülő ember szolgáira bízta a talentumait, akkor nem azt várta tőle, hogy a talentumokról majd minél nagyszerűbb előadásokat tartsanak, hanem azt, hogy megsokszorozzák. Mert nem a beszéded fogja bizonyítani Isten országának benned levő valóságát, igazságát mások számára, hanem életed egésze.

Ez az erő nem más, mint a feltámadt Jézus Krisztus élete, a benne való élet, a tőle való élet. Jézus Krisztus megváltása azért adatott, hogy ne csupán magadban teremts és találj harmóniát, hanem hogy erre a belső harmóniára alapozva megépítsd a kinti világban is: családodban, munkádban, a baráti körödben, a településeden. Mert a szentek elsősorban nem a szájukkal, hanem erős kézzel építik Isten országát, ahogy Pál apostol a levelében írta a korinthusiaknak.

A Bibliát jó dolog tanítani szavakban. De még fontosabb dolog élni a Biblia szelleme szerint. Az olyan erő, amely alkalmassá tesz arra, hogy Isten szerinti változást hozva foglalkozz a világ kérdéseivel, gondjaival, problémáival. Erre adatott a Biblia neked, mindenkinek.

A hónap gyakorlata

Amikor a Bibliádat olvasod, ne csupán a gondolataidba engedd be a gondolatait, hanem a lelkeddel idd, mint Isten erejét!

A hónap imája

Uram, engedd úgy olvasnom Bibliád, hogy annak erejével terveid valósíthassam meg! Ámen.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!