Iskolalelkészi találkozó

239

A Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő oktatási intézményekben az idei tanévben 25 iskolalelkész és hitéleti igazgatóhelyettes szolgál.

Szegedtől Pécsig, Vásárosnaménytól Tapolcáig az ország különböző pontjain élnek és szolgálnak azok a testvérek, akik naponta hirdetik az evangéliumot egy baptista iskolában, óvodában. A hatalmas távolságok és a sokféle elfoglaltság miatt nagyon nehéz megoldani, hogy rendszeresen találkozzunk, beszélgessünk a munkánkról. Így szeptember óta hatheti rendszerességgel egy zoomos munkamegbeszélésen találkozik a csapat. Minden alkalommal három kollégánk mesél kicsit a saját szolgálatáról, az előtte lévő lehetőségekről és kihívásokról.

Tegnap Filemon Zsolt csepeli, Balázs André szegedi és Nagy Sándor rákospalotai iskolalelkész szolgálatáról hallhattunk. Minden iskola, minden szolgálat más és más. Zsolt idén kezdte a munkáját Csepelen egy frissen átvett iskolában és egy hátrányos helyzetű óvodában. Szegeden már évek óta folyik a misszió, és néhányan a diákok és kollégák közül is el-ellátogatnak a gyülekezetbe. A gyülekezeti házban tartják az ünnepekhez kapcsolódó iskolai istentiszteleteket.

A rákospalotai Kovács Pál Sportgimnáziumban kilencedik éve szolgál Nagy Sándor. Náluk most indul az iskola és a gyülekezet közeledése. Minden félévben egy évfolyam ellátogat egy vasárnap délelőtti istentiszteletre, ahová a diákokat időnként a szüleik, családtagjaik is elkísérik.
Az előttünk álló események és aktuális feladatok átbeszélését követően kisebb csoportokban imádsággal zárulnak ezek az alkalmak.

Megköszönjük, ha ti is imádkoztok a baptista iskolamisszióért és azokért az iskolalelkészekért, akik egyfajta előretolt helyőrségként képviselik Krisztust az iskolákban és óvodákban.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!