Húsvéti játszóház volt Baján

2051
Bábozás

A március 19-én megrendezett játszóház nem az első és reményeink szerint messze nem az utolsó gyermekeknek szóló rendezvényünk volt.

Az ünnepek előtti játszóháznak már hagyománya van Baján, évek óta megrendezésre kerül az adott ünnephez közeli szombat délelőtt. Alkalom előtt igyekszünk hirdetni az eseményt, szórólappal és személyes meghívásokkal részvételi lehetőséget biztosítani a gyülekezeten kívüli gyerekeknek, szülőknek is. Általában 9- kor kezdünk, többnyire a kézműves foglalkozással, amit Pápai Márti testvérnőnk koordinál. A begyűjtött vagy már meglévő ötletek és azok anyagai kiosztásra kerülnek, így minden tevékenység külön sarkot és segítő embert kap, a gyerekek pedig szabadon alkothatnak, egyik saroktól a másikig vándorolva.

Kézműves foglalkozás eredménye
Kézműves foglalkozás eredménye

A választék igen bőséges és színes, a mostani alkalmon készítettünk fonál/pacavirágot, növényi nyomatokat, titkos üzenetet, textilcsodákat, borítékállatokat, zsázsás tojásfejet vagy akár vicces szendvicseket is, amiket utána megettünk, és csemegéztünk más finomságokból, amelyekkel az ügyes anyukák kedveskedtek.

Az alkotások témái az aktuális ünnephez kötődnek ugyan, de az igazi mondanivaló a bábdarabon keresztül érkezik, melyet legtöbbször lelkipásztorunk, Dóczi Ákos bonyolít. A könnyen követhető, szórakoztató eseményekből megismerjük a húsvéti üzenetet, a feltámadás erejét! Fantasztikus lehetőségnek tartom a játszóházas alkalmakat, népszerűségük alapján ezzel nem vagyok egyedül.

Kegyelem, hogy lehetőségünk van kreatívan szeretni a gyermekeket. Kegyelem, hogy munkálkodhatunk Isten szőlőskertjében, hogy szolgálhatunk a gyerekek felé, és hirdethetjük a feltámadás örömét gyülekezeten kívülieknek is.

husvetbaja3


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!