„Mindeddig megsegített minket az Úr!” (1Sám 7,12)

A Ceglédi Baptista Gyülekezet 17 éves történetében Isten kegyelméből imaházvásárlás mérföldkövéhez érkezhetett. A húsvéti célgyűjtés alkalmából az ebben való részvételre kérjük kedves testvéreinket.

Ahonnan indulunk

A Ceglédi Baptista Gyülekezet rövid története 2006-ban indult. A gyülekezetet a Nagykőrösi Baptista Gyülekezet támogatásával, Hajnal Zoltán lelkipásztor vezetésével két család hívta életre.

Gyülekezeti összejöveteleinket, istentiszteleteinket, bibliaóráinkat eleinte családi házaknál, majd a Ceglédi Művelődési Házban, később a Közgazdasági Szakközépiskolában és a Katolikus Közösségi Házban tartottuk.

2017-ben a gyülekezet hányattatása megszűnt abban az értelemben, hogy 2017 óta a Szent Imre herceg utca 32.-ben, az önkormányzat tulajdonában álló konténerhelyiségben – melyet kedvező feltételek mellett bérlünk – tartjuk rendszeres alkalmainkat. 2018 óta Molnár József gyülekezetünk lelkipásztora.

Éveken keresztül éreztük, hogy ennél méltóbb körülmények között kellene tartanunk hitéleti eseményeinket, alkalmainkat. Hosszú évek szakadatlan imádsága, több ingatlan megtekintése és elsősorban Isten hatalmas kegyelme hozta el azt a lehetőséget 2022-ben, hogy a jelenleg megvásárolandó ingatlan „képbe került”.

Ahová érkezünk

2022-ben lehetőségünk nyílt a Cegléd, Bercsényi utca 24. szám alatti ingatlan megvásárlására.

Istenünk az eladót arra indította, hogy a meghirdetett vételárból jelentős kedvezményt adjon gyülekezetünknek anélkül, hogy ezt mi kértük volna. Természetesen a „kedvezményes” vételár is meghaladja gyülekezetünk jelenlegi teherbíró képességét. Csak Isten hatalmas kegyelmének köszönhetjük, hogy a saját adakozásból, néhány „külső” adományból a vásárlási vételár nagy része rendelkezésünkre áll. (Megjegyzem, hogy gyülekezetünk jelenlegi taglétszáma 21 fő, melyből 16 fő nyugdíjas testvér.)

Mivel az épület eléggé lelakott, mind a külső utcai és udvari homlokzat, mind a belső terek jelentős átalakításra, felújításra szorulnak. Ezeknek a felújításoknak igen jelentős anyagi vonzatuk van, mellyel gyülekezetünk még nem rendelkezik. De hisszük, hogy Urunk a továbbiakban is a segítségünkre lesz. Most úgy, hogy baptista testvéreket, gyülekezeteket szólít meg általunk, és teheti a testvéreket eszközeivé. Így arra buzdítjuk a testvéreket, ne úgy gondoljanak a húsvéti célgyűjtésre, hogy a ceglédieket támogatják, hanem „mintha az Úrnak adnák hálaáldozatként”. De mint ahogy eddig is feltétel nélkül számíthattunk jó Atyánk segítségére, a továbbiakban is azért imádkozunk kitartóan, hogy ne vonja meg tőlünk kegyelmét, és méltó helyet alakíthassunk ki elsősorban rendszeres alkalmaink megtartására, valamint a városi missziós munka további folytatására. „Mert ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztus kegyelmét: hogy gazdag létére szegénnyé lett értetek, hogy ti az ő szegénysége által meggazdagodjatok.” (2Kor 8,9)

Ennek a csodának testvéreink is részesei lehetnek!
Molnár József lelkipásztor

Kérjük testvéreinket, hogy adományaikat a Magyarországi Baptista Egyház bankszámlájára küldjék: 13555555-11111111-11111111
Közlemény: „A Ceglédi Baptista Imaház javára.”


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!