Hitben és reményben szolgáltunk Debrecen különböző generációi felé

1775

Jézus Krisztus születésének miértje mindenkire tartozik. Szomorú, hogy ahogyan 15 éve én sem, a körülöttünk élők többsége nem tudja, miért született meg emberként az Isten. Talán nem is érdekli. Mi azonban hisszük, hogy ahol az evangéliumot hirdetik, ott mindig vannak előkészített szívek, akik meghallják és elfogadják Isten meghívását. Ebben a hitben és reményben szolgáltunk Debrecen különböző generációi felé az Új Remény Baptista Gyülekezet adventi evangelizációs sorozatában 2018 karácsonyán.

Koli-Mikulás az egyetemen

December 6-án Mikulás-szolgálócsapatunk a Debreceni Egyetem diákjait látogatta meg szaloncukorral és igekártyákkal. No meg akivel lehetett, beszélgetéssel Isten kegyelméről. Testvéreink megtapasztalták, hogy „véletlenül” Isten eléjük vezette azokat, akik szívében már munkálkodik, tudtukon kívül is. A nagy lelkesedéssel kért Mikulás-szelfi készítése közben nyitott szívvel hallgatták az evangéliumot, és még ezután sem akarták elengedni a Mikulást: szívből jövő Isten iránti vágyuk miatt kizárólag egy hamburgerezés után engedték el Mikulásainkat.

Karácsonyi kreatív est

Évek óta kedves rendezvényünk a karácsonyi dísz- és ajándékkészítő est. Közeli barátainkat hívjuk meg a kellemesen berendezett alkotó-, közösségi térbe, ahol az asztaloknál karácsonyi különlegességeket készítünk. Teázás és nassolás közben az Úr Jézusba vetett hitünkről, az igazi karácsonyról beszélgetünk. Így ők közelebb kerülhetnek Istenhez, még ha egyelőre nem is érzik késznek magukat eljönni egy vasárnapi istentiszteletre vagy a csütörtöki Új Remény csoportba. Öröm volt látni, hogy teljes családok is bekapcsolódtak.

Filmklub az Apolló moziban

A város örömmel illesztette be a Dal Marionnak című film vetítését karácsonyi programjába. Az Apolló moziban végzett szolgálatunk nem csupán a film levetítése volt. A szolgálatot vezető testvérünk a lámpák felkapcsolása után beszélgetést kezdeményezett a közönséggel. Vendégeink megoszthatták gondolataikat a filmben feldolgozott emberi értékekről, és hogy mit vagy kit tartanak az élet irányítójának.

Városi adventi megemlékezés a főtéren

Tóth Sándor lelkipásztorunk lehetőséget kapott a városi adventi program szervezőitől egy rövid igei üzenet megosztására a Nagytemplom előtti főszínpadon. A város főterén hangfalakból szólt az evangélium. Csak Isten tudja, ki és milyen szívvel hallotta a vigasztalás üzenetét a korzó vásári forgatagában. A mennyben velük is találkozni fogunk.

Dicsőítő koncert a főtér színpadán

Gyülekezetünk is bekapcsolódott a város által a rászorulók részére szervezett adventi adománygyűjtésbe. Dicsőítő csoportunk vidám karácsonyi, Istent magasztaló dalai hallatszottak a főtér színpadán. Volt, akit Isten Szelleme vezetett akkor oda, mert felismerte, hogy Isten szólította meg azon az estén a dalok által. Ezt ő maga mondta el a szolgálat után zenészeinknek.

Diószegi karácsony a gyülekezeti termünkben

A baptista fenntartású Diószegi Sámuel Szakközépiskolában gyülekezetünkből több testvér is tanít, tanított. A fodrász, karosszéria-lakatos, felszolgáló szakos diákok és tanáraik két turnusban, közel 2 x 200-an töltötték meg az iskolai karácsonyi ünnepségüknek helyszínt adó gyülekezeti termünket. A saját műsoruk után dicsőítő csoportunk is szolgált. Ám az „izgága” diákok nem passzívan hallgatták végig a dalokat. Evangéliumi, bibliai szövegű rockzenénk refrénjeit a végére meg is tanulták és velünk énekelték. Az evangélium a karácsonyi ünnephez kapcsolódó rövid üzenetben is elhangozhatott közöttük. Urunk dolgozzon tovább a szívükben!

Karácsony az Idősek Otthonában

A debreceni nagyerdei Idősek Otthonában valódi „ébredés” tanúi lehetünk! A sokszor már rosszul halló, alig látó, félig lebénult, kerekesszékes öregek egyre többen dicsérik Istent havonta tartott istentiszteleteinken. Kezdik megismerni, velünk énekelni Isten dicséreteit. Boldogan imádkoznak és olvassák a Bibliát, mi pedig csak ámulunk Isten soha nem késő kegyelmén. Saját szemünkkel láthatjuk beteljesedni azt az igazságot, hogy Istennek jó terve van minden emberrel, amíg csak lehelet van az orrában. Hálásak vagyunk ezért a speciális gyülekezetplántáló szolgálatért. Idén reménység szerint néhányan az idős emberek közül bemerítkeznek, így lesznek ennek a közösségnek is bemerített tagjai.

Mindenki karácsonya – istentisztelet a martinkai közösségi házban

Ötödik éve szolgálunk minden korosztály felé Martinkán, Debrecentől 15 kilométerre egy kis településen. Az első évben gyülekezetünk egy hűséges családja hívta meg szolgálócsoportunkat ide karácsonykor, azóta már a helyi egyesülettől kapjuk a kedves meghívást minden évben. A martinkai lakosok ovisoktól a nyugdíjasokig szívesen látogatják egyre nagyobb létszámmal a falu zenés karácsonyi rendezvényét. Tóth Sándor lelkipásztorunk 2018-ban a körzeti református lelkipásztorral, Lovász Krisztiánnal együtt osztotta meg Isten földre születésének csodáját és a reménységről szóló mennyei üzenetet.

Karácsonyi istentisztelet az Új Remény Baptista Gyülekezetben

Mozgalmasan, Isten szeretetteljes Szellemétől átitatottan telt az adventünk, míg elérkeztünk karácsony másnapjáig. Ünnepi istentiszteletünkre még nem hívő családtagjainkat, kollégáinkat, barátainkat, szomszédainkat is meghívtuk. Akik nem jöttek el, azokat az ünnepek alatt igyekeztünk meglátogatni, megosztani velük, mit jelent a karácsony: Immánuel! Velünk az Isten!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Cipősdoboz akció