Házasság ünnepe Kispesten

2507

2018. február 17-én a Kispesti Baptista Gyülekezetben „házasok estjét” szerveztek.

Vendégeink Győri J. Tamás lelkipásztor és felesége, Győri Virág, a Family keresztény magazin szerkesztője voltak. Szolgálatukban a házasságról, a családról, a gyermeknevelés kérdéseiről tanítottak a Biblia alapján, és eközben saját élettapasztalataikat is megosztották velünk.

VENDÉG ELŐADÓINKRÓL RÖVIDEN:

GYŐRI TAMÁS JÓZSEF

Evangélikus lelkész, tanár, tanácsadó, tréner.

2001-ben végzett az Evangélikus Hittudományi Egyetemen, majd 2003-ban lelkészvizsgát tett. Lelkészként különösen is fontosnak tartja az egyházi körökön kívül állók megszólítását, az értelmiségiek és vállalkozók között végzett szolgálatot. 2001 és 2005 között a Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközség lelkésze. 2002 és 2004 között szakkollégiumi igazgató és lelkész a Luther Márton Szakkollégiumban. 2005 és 2009 között tanár, iskolalelkész és igazgatóhelyettes a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban. 2009-ben közoktatási vezető végzettséget szerzett. 2013-ban elvégezte a Pécsi Tudományegyetem emberi erőforrás szakát, és ugyanebben az évben diplomázott a Pannon Egyetem ember és társadalom műveltségterületi tanár szakán is. 2009 és 2013 között szervezetfejlesztéssel, projektmenedzsmenttel foglalkozott. 1995-től vesz részt az evangélikus és református ifjúsági munkában is, rendszeresen ad elő konferenciákon és más alkalmakon. 2000-től szerkesztőként dolgozik különféle kiadványokon, a 2011-ben megjelent újonnan revideált Károli-biblia projektmenedzsere. Jelenleg az ESV Study Bible készülő magyar kiadásának főszerkesztője. 2003-ban kezdett tanácsadóként és trénerként dolgozni kis- és középvállalkozásokat segítve a fejlődésben. 2013 őszétől 2016 februárjáig a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója. 2015 szeptemberétől a Hungarian Ministries International munkatársa, ahol 2016 februárjától teljes állásban dolgozik. A Budapesti Kortárs Keresztény Intézet igazgatója. Nős, három gyermek apja.

GYŐRI VIRÁG

A Family magazin főszerkesztője

2002-ben egy időben végzett az Evangélikus Hittudományi Egyetem hittanár szakán és az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai Karán a tanító szakon, angol műveltségi területen. 2012-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen kiadói szerkesztő szakon is oklevelet szerzett.

2002–2008-ig az Evangélikus Élet hetilap olvasószerkesztőjeként dolgozott, 2008 óta a Family magazin főszerkesztője. Csodálatos ajándéknak tartja, hogy munkaidőben olyan titkoknak eredhet a nyomába, amelyek őt is mélyen foglalkoztatják: hogy miképp lehet egy házasságot ápolni, hogyan lehet boldog, kiegyensúlyozott gyermekeket nevelni, a nehézségeket hittel megélni… Élvezettel végzi azt az izgalmas alkotómunkát is, amelynek révén egy-egy lapszám megszületik.

Mindemellett elsősorban édesanya és feleség: három tündéri kislány mamája, illetve egy soktalentumos férfiember társa és egyben legjobb barátja.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!