Házasság hete Pestszentimrén

„Nem jó az embernek egyedül lenni”

3446
Házaspárok megáldása

A pestszentimrei egyházak közös szervezésében valósult meg a házasság hete utórendezvényeként házaspárok és párok számára az „Egy út mentén” című, kétrészes programból álló este február 23-án.

A rendezvényre érkezők a regisztrációnál karszalagot kaptak ezzel a jézusi idézettel: „Mindnyájan egyek legyenek!”

A színházteremben a párokat Horváth-Csitári Boglárka Flóra lelkésznő köszöntötte, és a Teremtés könyvéből vett idézettel kezdte a jelenlevők kapcsolatára emlékeztető beszédét. „Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat” – mondta Isten az ember teremtésekor. Majd így folytatta: „Nem jó egyedül! Nem jó egyedül, segítőtárs nélkül. Nem jó egyedül, ha nincs valaki, aki támogat, aki segít, aki veled van. Nemcsak a bajban, nemcsak a szenvedésben, betegségben, hanem a boldog pillanatokban, nagy nevetésekben, szerelmes órákban.

Ezért adta azt melléd, akivel ma együtt érkeztél, kézen fogva. Őt, akivel már annyi mindenen keresztülmentél. Mert Isten a hozzád illőt adja. Neki nem elég az, hogy valaki melletted legyen. Ő nem éri be kevesebbel, ő a hozzád illőt adja számodra!”

A lelkésznő szavai után Murányi Anita színésznő szívet-lelket megérintő előadásában istenes és szerelmes versek hangoztak el.

A program első részének zárásaként a pestszentimrei lelkészek – Horváth-Csitári Boglárka Flóra, Solt-Száraz Csenge Gitta evangélikus, Lak Gábor katolikus és Háló Gyula baptista – áldották meg a jelen levő házaspárokat.

A rövid szünetben friss pogácsa és víz várta az előtérben a párokat.

Szünet után 19 órától az Ádám és Éva stand up comedy következett, melynek írója, rendezője és előadója Benedek Zalán színész volt. A közönség óriási kacagásokkal, olykor elgondolkodva és sok-sok tapssal követte a nő és férfi különbözőségeit rengeteg humorral és valóságos pszichológiai ismeretekkel bemutató interaktív produkcióját. Az est végén még senki sem indult rögtön haza, mert mindig megerősítő házasságunk örömeiről és hibáiról felszabadultan és vidáman beszélgetni egymással. Ehhez volt nagy segítség ez az este. Mert nem jó az embernek egyedül lenni.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!