2022. február 13–20. között országszerte „Maradjunk együtt!” címmel zajlott a házasság hete, melybe intézményünk is bekapcsolódott. Foglalkoztató csapatunk tagja, Csővári Katalin ötlete által vezérelve a hét minden napjára különleges programokkal készültünk lakóink számára. Az ő segítségére voltak Opauszki György intézményvezető, Cebeiné Zsuzsa foglalkoztató munkatárs, és Selmeczi Nimród intézményi lelkész.

Hétfőn az intézményben élő házaspárok meglepetést készíthettek egymásnak: egy apró feldíszített üvegben rövid üzeneteket rejthettek el egymásnak a hét minden napjára, melyekben kifejezték, milyen tulajdonságokat szeretnek a másikban, miért hálásak egymásért.

Kedden Felismered? címmel játékot hirdettünk meg. Lakóink és munkatársaink esküvői fotóit vetítettük le, és a résztvevők találgathattak: vajon ki lehet a képen? A vetítés után a jelenlévők megoszthatták, hogyan ismerkedtek meg házastársukkal. Érdekes, megható, kalandos történeteket hallhattunk.

A beérkezett képekből esküvői fotókiállítást rendeztünk be épületünk folyosóján. Öröm volt látni, hogy a játék és a kiállítás hatalmas sikert arattak!

Szerdán egy istentisztelet keretében Kecskeméti Pál helyi evangélikus lelkész szolgált a házasság témakörében.

Csütörtökön a hét csúcspontjaként pedig gyertyafényes vacsorára hívtuk a házaspárokat, továbbá Opauszki Gyögy és felesége, Opauszki Györgyné, Selmeczi Nimród és felesége, Selmeczi Petra voltak hivatalosak a vacsorára. A Cebeiné Zsuzsa által szépen feldíszített imaterem várta a vendégeket, akiket a gondnok testvér köszöntött.

A jó hangulatú vacsorát tortával és egy pohár pezsgővel zártuk.

Az alkalom végén intézményünk lelkésze kért áldást a házaspárokra. Pénteken Benedek Tibor, a kiskőrösi Oázis Apostoli Gyülekezet lelkipásztora tanított az özvegységről. Szombaton lakóink az Imával nyert csaták című filmet nézhették meg. Vasárnap pedig istentisztelettel zártuk a hetet.

Intézményünk leghosszabb házassága már 65 éve tart. Mások is megélhettek hasonlóan szép, hosszú esztendőket együtt. Jó volt ezen a héten megemlékezni a házasság ajándékáról, amellyel Isten megáldotta az embert!

Selmeczi Nimród


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!