Május 10-én a Nyíregyházi Állatparkba kirándult el 28 gyermek a tuzséri Tasak Tanoda diákjai közül. A kirándulást a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (BTESZ) Alapítvány szervezte azon tehetséges gyerekek számára, akik szorgalmasan tanultak az év során.

Fókabemutató, állatsimogató, majomerdő, óriási akvárium, pávák, tevék, oroszlánok – néhány attrakció az állatparkból, amelyet a kiránduláson részt vevő gyerekek egy része még sosem látott. A nap során a tuzséri gyermekek ezekkel az élményekkel is gazdagodhattak.

„A tanoda főleg hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozik. Számunkra fontos, hogy a tanodai mindennapi élettel segítsük őket – nemcsak a tanulásban, de megtartó közösséggel, élményekkel is. Ez a kirándulás pedig egyfajta jutalom volt a gyerekek számára. A félévi bizonyítványhoz kötöttük a részvételt. Ez pedig jó motiváció lehet nekik, hiszen ezzel is tudjuk bátorítani őket arra, hogy ha most eredményt fogsz elérni, akkor annak lesz jutalma” – mondta Pokol Csaba Béláné Katalin tanodai mentor.

„Az alapítványunk célja, hogy azoknak a tehetséges gyerekeknek, akik nehezebb körülmények közül indulnak, lehetőséget biztosítsunk élményeken keresztül és egyéb módokon arra, hogy rácsodálkozzanak a világra, ami körbeveszi őket és így motivációt, ihletet nyerjenek, hogy a bennük levő ajándékokat, képességeket egyre jobban kibontakoztassák” – mondta Bacsó Benjámin, a BTESZ Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány mottója: Te jövőnek hívod. Ő álomnak. Mi célnak. Az alapítvány munkájával a hátrányos helyzetű gyermekek tehetséggondozását támogatja.

Hálásak vagyunk a Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Zrt.-nek, hogy a gyermekeket kedvezményes belépővel támogatta.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!