Január 13-án a tuzséri Tasak Tanodában adták át azt a harminc tabletet, melyeket a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (BTESZ) Alapítvány a Belügyminisztérium és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság támogatásával adományozott a helyi diákok számára. A tableteken a Xeropan angol nyelvtanuló alkalmazás is megtalálható, ezzel segítve a gyermekek angoltanulását.

A digitális eszközök használata ma már a tanulás alapvető feltételei közé tartozik. A hárommillió forint értékű adomány célja, hogy az interaktív kommunikációs eszközök segítsék a fiatalok felzárkózását a tanulmányaikban. Bacsó Benjámin, a BTESZ Alapítvány elnöke az átadáson elmondta: „Fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a digitális egyenlőtlenségre. Jelenleg az egyes térségek között tátongó digitális szakadék meghatározza azt, hogy a felzárkózás, a reményteli jövőkép mennyire biztosított a fiatalok számára. Mi azért dolgozunk, hogy ezeknek a fiataloknak is legyen lehetőségük arra, hogy eredményesek legyenek a tanulásban, és elhelyezkedhessenek egy általuk választott szakmában. Ez pedig nemcsak önmagukra és a környezetükre, de az egész társadalomra pozitív hatást gyakorolhat.”

Az eseményről felvételt készített a Duna Televízió stábja, amely
2021. január 17-én a Baptista ifjúsági műsorban került adásba. A forgatócsoport Tuzsérra látogatott, hogy bemutassák, a baptisták hogyan szolgálnak a hátrányos helyzetű fiatalok között. Egy csodálatos, élő bizonyságtételt hallhatunk Puporka Gusztávtól.

A „Baptisták a digitális egyenlőtlenség megszüntetéséért” projekt keretében a tableteket és a Xeropan nyelvtanuló alkalmazás PRO felhasználói fiókjait juttatják el adományként azokhoz az intézményekhez, ahol a fiatalok fejlődéséért dolgoznak. A Xeropan nyelvtanuló alkalmazást képzett angoltanárok dolgozták ki, és ez jelenleg az egyetlen olyan nyelvoktató alkalmazás, amely 100%-ban játékos megközelítéssel az összes angol nyelvi készséget fejleszti. Az applikáció közel 200 000 embert tanít a világ 155 országában angolul kommunikálni. A tuzséri Tasak Tanodában másodjára került sor tabletek átadására. A fiatalok a tanodai foglalkozások keretében tudják majd használni az okoseszközöket és az alkalmazást. Az angol nyelv tanulása a továbbtanulásban és a munkavállalásban is segíti a gyermekek felzárkózását.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány mottója: Te jövőnek hívod. Ő álomnak. Mi célnak. Hiszünk abban, hogy munkánkkal egyre több gyermeknek biztosíthatjuk, hogy olyan szakmát szerezzen, amit szeret, és amiben sikereket érhet el.

Megosztás