Hálás kótajiak

2012

A hála a szeretet gyökere, a legértékesebb dolog, amit ember birtokolhat. Egy olyan erő, mellyel mindenek fölött győzhetünk. Segít az élet pozitív élményeit megélni, feloldani a feszültségeket és a megrázkódtatásokat.

Segítőkésszé tesz, ezáltal növeli a hasznosság érzését. Javítja az emberi kapcsolatokat, megerősíti azokat és segít az újak kibontakoztatásában. Képes megszüntetni a haragot, az irigységet, megtanít örülni mindannak, amink van. Azt is mondhatjuk: „A hála kulcs a boldogsághoz.”

A kótaji István Király Baptista Általános Iskola tanulóinak már régen ott lapult ez a kulcs a zsebében, november utolsó hetében azonban ki is nyithatták vele azt a kaput, melyen szabadon áramolhatott a szeretet, a szívből jövő hála. Ezekben a napokban az osztályközösségek együttesen fogalmazták meg hálagondolataikat, készítették ajándékaikat, miközben a hálaadás eredetéről, szokásairól is beszélgettek. Legkisebb diákjaink kézműves foglalkozáson különböző technikával az ünnep jelképévé is vált pulykákat készítettek. Felállítottuk a hálafát, melyre a hét utolsó napján felkerültek a gyermeki őszinteséggel megfogalmazott gondolatok.

A Biblia azt mondja: “bátorítsátok egymást és építse egyik a másikat.” Az Ige legyen üzenet: Ha minden egyes pillanatban, amikor magunknak jót teszünk és ebből a jóból más is részesül, hozzájárulunk ahhoz, hogy jobb legyen a világ.

Ruskáné Fintor Mária
Igazgató
István Király Baptista Általános Iskola