„Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt…” (Fil 4,6)

Hálaadással tekintek vissza a 2023-as esztendőre, és hálaadással nézek előre az új évre. Hálaadással tekintek szét a magyar baptisták világszerte élő családjára, és hálaadással nézek az ez évi eseményeire. Van miért hálát adni! A Mabavisz-vasárnapra összegyűjtött imatémák és beszámolók is jól mutatják, hogy közösségeink minden kihívás és nehézség ellenére élnek, együttműködnek, növekszenek. A Baptista500 eseményei különösen is összekapcsoltak bennünket, valamint erősítették az identitásunkat Krisztusban és a közösségünkben.

Persze lenne okunk az aggodalmaskodásra, a nyugtalanságra bőségesen, hisz világunk recseg-ropog. Egyre több a bizonytalansági tényező. Számos negatív folyamattal nézünk szembe gazdasági, politikai, társadalmi, erkölcsi vagy lelki-szellemi téren. Ha csak erre tekintenénk, ha csak a saját erőforrásainkat, lehetőségeinket látnánk, elcsüggedhetnénk.

De mi az Igére hallgatunk. Aggodalmaskodás helyett hálaadással imádkozunk. Bízunk Istenben, a mi Atyánkban, aki pontosan tudja, mire van szükségünk. Imában elmondhatjuk kéréseinket is, és ezt nem lemondással, nem bizonytalansággal, hanem azzal a reménységgel tehetjük, hogy Krisztus kezében tart bennünket, és nála kész minden helyzetre a megoldás is.

Ugyanakkor közösen, közösségben éljük meg mindezt, mert Krisztus nem mint „egyke” gyermekeket hívott el, hanem egy egyre bővülő családba helyezett el bennünket. Fontos megismerni, megérteni egymást, és megélni az ő szeretetét együtt.

Kedves világszerte élő magyar baptista testvéreim!

Legyen áldás mindannyiunk életén 2024-ben is! Legyen áldás helyi, országos és világközösségünkön is! Imádkozzunk hálaadással egymásért és mindazokért, akik még nem ismerik az Urat! Könyörögjünk, hogy alapjaiban rengő világunkban ne fogyjon el a jövőbe vetett reményünk, a Krisztusban gyökerező hitünk és a Szentlélek által kapott szeretetünk!

Papp János egyházelnök
a Magyar Baptisták Világszövetségének elnöke


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!