Gyülekezetplántáló konferencia Madridban

1539
A magyar csapat Madridban

Nyolcan képviseltük a Magyarországi Baptista Egyházat Madridban, az ECM (European Christian Mission) által tartott Gyülekezetplántálásról szóló konferencián.

Csapatunk fele Szegeden és környéken, másik fele Budapesten és környéken él/szolgál baptista gyülekezetekben.

A mély, tartalmas, elméleti előadásokon megerősödhettünk abban a tudásunkban, hogy szükségünk van egymásra – közösségileg is – mert egyedül nem tudunk mindent elvégezni.

Rájöttünk, hogy mennyire fontos a meglévő gyülekezetek missziós szemléletre való bátorítása, egészséges gyülekezetek és vezetői csapatok jelenléte, konkrét stratégia és látás megfogalmazása, a tagok evangelizáló életformára való biztatása.

Emellett pedig hisszük és dolgozunk rajta, hogy hazánkban újabb baptista közösségek, plántálások szülessenek a következő években, évtizedekben. Kicsit olyan ez, mint a gyerek-projekt. Egyik legszebb, legfontosabb hivatás a földön. Úgy jöttünk haza, hogy felbátorodtunk: lehet nagyokat álmodni – Istennel! Nem feltétlen “csak” egy új plántálásban, hanem új sokszorozódó gyülekezetek hálózatában is gondolkodhatunk. Mit tegyünk, és hol kezdjük?

A konferencia számomra legfontosabb két vezérigéje megadja a választ: tanítvánnyá tétel (Máté 28:18-20) a lakóhelyünkről kiindulva a világ végéig (ApCsel. 1:8).

A tanulás része volt az is, hogy minden délután ellátogattunk egy Madrid környéki közösségbe, ahol láthattuk, hogyan képzelik ők el ezt a munkát a gyakorlatban.

Nem tudok elképzelni nagyobb, szebb célt a földön, mint mások lelki épülésébe energiát fektetni, nők és férfiak örökkévaló sorsára pozitív hatással lenni. E közben mi magunk is a legizgalmasabb lelki utazásban vehetünk részt. Meggyőződésem, hogy ebben az egyik legjobb eszköz, keret, környezet a helyi gyülekezet.

Ahhoz pedig, hogy legyen közösség, ott ahol még nincs, vagy nincs elég, plántálókra van szükség. Lehet, hogy Rád is. Ma!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!