Gyülekezetplántáló konferencia Madridban

970
A magyar csapat Madridban

Nyolcan képviseltük a Magyarországi Baptista Egyházat Madridban, az ECM (European Christian Mission) által tartott Gyülekezetplántálásról szóló konferencián.

Csapatunk fele Szegeden és környéken, másik fele Budapesten és környéken él/szolgál baptista gyülekezetekben.

A mély, tartalmas, elméleti előadásokon megerősödhettünk abban a tudásunkban, hogy szükségünk van egymásra – közösségileg is – mert egyedül nem tudunk mindent elvégezni.

Rájöttünk, hogy mennyire fontos a meglévő gyülekezetek missziós szemléletre való bátorítása, egészséges gyülekezetek és vezetői csapatok jelenléte, konkrét stratégia és látás megfogalmazása, a tagok evangelizáló életformára való biztatása.

Emellett pedig hisszük és dolgozunk rajta, hogy hazánkban újabb baptista közösségek, plántálások szülessenek a következő években, évtizedekben. Kicsit olyan ez, mint a gyerek-projekt. Egyik legszebb, legfontosabb hivatás a földön. Úgy jöttünk haza, hogy felbátorodtunk: lehet nagyokat álmodni – Istennel! Nem feltétlen “csak” egy új plántálásban, hanem új sokszorozódó gyülekezetek hálózatában is gondolkodhatunk. Mit tegyünk, és hol kezdjük?

A konferencia számomra legfontosabb két vezérigéje megadja a választ: tanítvánnyá tétel (Máté 28:18-20) a lakóhelyünkről kiindulva a világ végéig (ApCsel. 1:8).

A tanulás része volt az is, hogy minden délután ellátogattunk egy Madrid környéki közösségbe, ahol láthattuk, hogyan képzelik ők el ezt a munkát a gyakorlatban.

Nem tudok elképzelni nagyobb, szebb célt a földön, mint mások lelki épülésébe energiát fektetni, nők és férfiak örökkévaló sorsára pozitív hatással lenni. E közben mi magunk is a legizgalmasabb lelki utazásban vehetünk részt. Meggyőződésem, hogy ebben az egyik legjobb eszköz, keret, környezet a helyi gyülekezet.

Ahhoz pedig, hogy legyen közösség, ott ahol még nincs, vagy nincs elég, plántálókra van szükség. Lehet, hogy Rád is. Ma!