Gyermekvédelmi konferencia

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió országos gyermekvédelmi konferenciát szervezett, amelynek 2017. június 7-én a szervezet székháza (Debrecen, Simonyi u. 14.) adott otthont.

A tanácskozás fő témái a gyermekvédelmi szakellátás aktuális kérdései voltak. A résztvevők, többek között, abba is betekintést nyerhettek, hogy milyen nehézségei vannak az állami gondoskodásban élő gyermekek vér szerinti családjukhoz történő visszakerülésének.

Dr. Sárik Eszter, az Országos Kriminológiai Intézet kutatója pedig egy Hajdú-Bihar megyét is érintő kutatást ismertetett, amelynek egyik témája a vallás szerepe a fiatalkorú bűnmegelőzésben volt. A konferenciát a rajzverseny díjátadása zárta, amely keretében állami gondoskodásban élő gyerekek vehettek át tárgyi és úgynevezett élményjutalmakat. A díjazást a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány elsősorban saját forrásból biztosította, de például a Trans-Sped Kft. jóvoltából valamennyi nevező csokoládéajándékot is kapott.

A „Mi szeretnék lenni, ha…” témakörre érkezett rajzok pedig felkeltették a Loki, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, az MH 5. Bocskai István lövészdandár és a debreceni Decathlon áruház érdeklődését, így a gyerekek különdíjakat is átvehettek. A díjakat Nagy Zoltán, a Loki játékosa, Kozák Luca, az U23-as 60 m-es gátfutás országos csúcstartója, a debreceni sportcentrum-sportiskola versenyzője, Kósa Tamás, a DEAC Kamilla Gyógyfürdő NB1/B-s férfi-kosárlabdacsapat játékosa és Bacsó Benjámin, az alapítvány elnöke adta át.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!