Gyermeknapi mulatság Berkeszen

2227
Fotó: Pusztai Sándor

Benépesült a nemrég felújított kastély és környéke szombaton, amikor az ország minden tájáról érkezett gyermekeket és kísérőiket fogadták a gyermeknapi rendezvényekre.

Az önkormányzat a gyermekek által elkészített pörkölthöz a levágott disznót adta ajándékba, az üdítőt az otthon egykori lakója állta, a támogatók között ott volt a TKKI, a Baptista Szeretetszolgálat, valamint a Megyei Közgyűlés.

A demecseri Citrom Band fúvósainak pattogó zenéje után a kicsiket Illés Ilcsy vezényelte tornára. Az üdvözlő beszédek sorában Seszták Oszkár, Szidor Attila, Petróczi Ferenc és Cserés Attila mondták el, melyik szervezet miért érezte fontosnak ezt a napot. A vendégek közül talán a pécsiek érkeztek a legmesszebbről, de az 570 egykori és mai gondozott között ott volt Lendvai Sándor, aki például a fővárosból vonattal érkezett Nyíregyházáig, vele utazott a kerékpárja, amivel a megyeszékhelytől tekert Berkeszig.

A kísérőkkel és szülőkkel együtt nagyjából 700-an élvezték a gazdag műsort, amiben a helyi iskola tanulói énekeltek, volt Mediball és harcművészeti bemutató, a nagyhalásziak tánccal kedveskedtek, tapsot kaptak a tiszaszalkaiak, gyermekekkel együtt zenélt a Dongó együttes, aki akart, ingyen mehetett a kisvonattal városnézésre. Minden gyermek, aki részt vett az erre a napra készített rajzok megalkotásában, emléklapot vehetett át. A rajzokat különteremben lehetett egész nap megtekinteni. Bizonyos, hogy a rendezvény minden gyermek számára felejthetetlen emlék marad, és talán egy hagyományt sikerült ezen a szombaton megteremteni.

Forrás: http://www.szon.hu/gyermeknapi-mulatsag-berkeszen/3075366


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!