Gyerektábor Vácegresen

3261

A Vácegresi Baptista Gyülekezet idén is megrendezte a tavalyihoz hasonló gyermektáborát.

Második alkalommal szerveztünk gyerektábort a gyülekezetben, idén egy nappal hosszabbat, mint tavaly. Június 28. és július 2. között négy és fél napon át foglalkoztattuk a gyülekezetbe járó 4 és 12 éves közötti korosztályt, valamint a vendég gyerekeket, akik barátokként látogattak el a táborba.

Reggel 9 és délután 17 óra között mindenféle programmal készültünk. Az esemény megmozgatta majdnem az egész gyülekezet aktív tagjait, csaknem nagyobb létszámban voltak a tábort segítők, mint a srácok: 18-an voltak a gyerekek, ennél többen a felnőttek, így közösségépítésnek is bevált az esemény. A vasárnapi istentiszteleti záróalkalmon a közösen készített emlékpólókban mutatták be a gyerekek a nap mint nap gyakorolt jeleneteket, amelyek az életből vett szituációkból álltak.

Témájuk a csúfolódás, a féltékenység, a kiközösítés, az irigység volt, és az ezekre adott válasz. A tábor négy teljes napjában az igazi szeretet volt a téma, azt próbáltuk az ige alapján kikutatni, milyen is lehet az. Olyan történeteket tanultak, mint „Az özvegyasszony két fillérje”, „A bűnös nő megkeni Jézus lábát”, „Az irgalmas szamaritánus” vagy épp „A kis szív története”.

A közös éneklések és tanulás után két kisebb csoportban dolgozták fel a hallottakat, délutánonként pedig kézműveskedés, csapat- és ügyességi játékok vidámították őket, valamint egyik nap egy kis kirándulás a veresegyházi medveparkba retróbusszal, majd kisvasutazás a városban egy felajánlás jóvoltából. Reméljük, jó élmény volt minden gyermeknek és szülőnek, és a gyermektábor által is többet megismerhettek Isten szeretetéből!