Az Áldás Baptista Gyülekezet által szervezett gyerektábor lassan hagyománynak számít a városban, hiszen az idei volt a harmadik nyár, amikor az imaház udvarát egy hétre hangos gyerekzsivaj töltötte meg.

Augusztus 9. és 13. között vártuk a gyerekeket 6 évestől 11 éves korig. A tábor befogadóképessége 45 fő volt, de a jelentkezők alapján még több gyerek szeretett volna csatlakozni hozzánk a héten.

A hét során József történetét feldolgozva igyekeztünk a táborozókat az ókori Egyiptom világába kalauzolni. Ehhez hozzájárultak a díszletek, a jelmezek, a feladatok és a naponta szerezhető jutalmak. A napot reggeli tornával indítottuk, majd énekeltünk néhány dalt. Ezután megtanultuk a napi aranymondást, ezek felmondása a csapatversenyek során értékes pontokat jelentett. A tízórait követően a lelki tápláléké volt a főszerep, ugyanis József történetének egy-egy epizódját hallhatták a gyerekek, amiből megláthatták Isten gondviselését és azt, hogy „akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál”. A történetet ezután kiscsoportokban volt lehetőség megbeszélni, feladatok és kérdések segítségével jobban elmélyíteni. Az ebédről visszaérkezve a játéké volt a főszerep. Csapatokat alkotva küzdhettek a gyerekek a pontokért, ami a hét végén jutalmazásra is került. Csütörtökön kirándultunk is egyet, a vásárosnaményi

Movie Planet Családi Élményparkba vihettük el a gyerekeket, ahol izgalmas játékokat próbálhattak ki a táborozók. Pénteken a záróalkalmon pedig a Palánta Bábmisszió előadása segített még jobban megérteni a Biblia örömüzenetét. Azt tapasztaltuk, hogy mind a gyerekek, mind a szülők pozitív véleménnyel voltak a táborról, amit az is mutat, hogy többen közülük már visszatérő táborozóknak számítottak. Reméljük, mindenki sok boldog élménnyel gazdagodva tért haza pénteken a táborból, és bízunk benne, hogy jövő nyáron is találkozhatunk és egy újabb vidám hetet tölthetünk majd együtt. Nagyon hálásak vagyunk Istennek, amiért munkálkodik városunkban, és lehetőségünk van a gyermekek körében is hirdetni az ő igéjét. Imádkozunk azért, hogy az elvetett mag megteremje majd a gyümölcsét a táborozók életében.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!