A gyülekezetünk énekkara fontosnak tartja, hogy éljen azokkal a lehetőségekkel, amelyek akár közösségünkön belülről, akár kívülről érkezve lehetővé teszik, hogy a zene nyelvén közvetítse az evangélium szabadító üzenetét.

Az újpesti énekkar 2016-ban tett pesterzsébeti adventi látogatásának viszonzása során az volt a célunk, hogy az aktuális adventi időszakban a hallgatóság figyelmét és az ünnepi készülődés fókuszát Jézus Krisztusra irányítsuk. Tettük ezt azért, mert valamennyien szinte szünet nélkül megoldásokat keresünk az életünk különböző szituációira, ezért hisszük, hogy érdemi és aktuális üzenete van annak, amikor egy éneklő közösség imában összeforrva arról tesz bizonyságot, hogy Jézus Krisztusnál találhatók az igazi és valós megoldások.

Az est programja négy eltérő üzenetű blokkból állt. Mindegyik blokk egy rövid igehirdetést, négy énekszámot és egy bizonyságtételt tartalmazott. Az egyes blokkok mottóját egy-egy énekszövegrészlet adta, amelyek sorrendben a következők: Jézus ma még vár; Ne élj az Úr Jézus nélkül; Amint vagyok, csak úgy jövök; Készen áll-e életed, hogyha hív az Úr.

Az istentiszteletet követő közösségi alkalom lehetőséget adott arra, hogy a kórus és a hallgatóság tovább mélyítse az est során közöttük megvalósult lelki közösséget, amelyet igazán csak az tud átélni, aki kitárja a lelkét a Szentlélek mindent átformáló ereje és hatalma előtt.

Amit közösen átéltünk, újabb bizonyság számunkra arról, hogy a zene és az énekhang – odaszánással és imádsággal megélve – Istennek kedves eszköz lehet a Jézus Krisztusra mutató tiszta evangélium hirdetésében.

A karnagyok Gerstenbrand Anikó, Lovászné Gellén Christa, Tóth Sámuel Csaba voltak. Közreműködők: Tóth Sámuel Csaba – zongora, ifj. Koszorus Attila – orgona.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!