Férfi a pályán

1529
Dr. Szűcs Zoltán előadást tart

Cím alatt Tahi táborban találkozhattak a férfiak szeptember utolsó hétvégéjén, ahol az 1Pét 4,6-10. alapigére figyelve volt lehetőség a bölcsességben való növekedésre, egyes férfi „szerepek” biblikus megélésének megtanulására, a hiányosságok felismerésére, a szükségesnek ítélt változtatások elhatározására.

A férfi találkozón összességében több mint 130 fő jelent meg, a szombati programokra voltak a legtöbben kíváncsiak. Jó volt látni a sok fiatal arcot, jó volt tudni, hogy még nem gyülekezeti tagok is többen voltak a résztvevők között és más felekezeti testvérekkel is együtt lehettünk.

Révész Lajos előadást tart
Révész Lajos előadást tart

Péntek este Révész Lajos a Székesfehérvári gyülekezet pásztora tanított, a „férfi kapcsolata a nővel” témakörben, szombat délelőtt Kántor Tamás a József utcai gyülekezet presbitere a „férfi a családban” témakört boncolgatta a szentírásra építve, majd este Dr Somody Imre megtért üzletember személyes tapasztalatait is közzétéve tett bizonyságot a „férfi és a karrier” témakörében, láttatva az e területen leselkedő veszélyeket és megmutatva azt az Isteni kegyelmet is amely megoldást jelent.

Vasárnap délelőtt Durkó István egyházunk missziói igazgatója hirdetett igét, rámutatva arra, hogy mit vár el Isten a hívő férfiaktól. Elvárja, hogy a férfi vezessen, a férfi szeressen és a férfi Istenben bízzon.

Az igehirdetés végén a jelenlévők a felismert hiányosságaikat, bűneiket egy papírra felírva odaszegezhették a keresztre és imádkozhattunk azok megbocsátásáért. Minden előadást követően volt lehetőség a hallottak kiscsoportban való megbeszélésére, a tapasztalatok kicserélésére.

Az eredeti programon túl kaphattunk információt az un. migránshelyzettel kapcsolatban, valamint a szeretetszolgálat szociális feladatellátásához kapcsolódó önkéntes munkában való részvételi lehetőségekről.

A szombat délutáni műhelymunkák a gasztronómia, a modellezés, a méhészet és a természetjárás területén tettek lehetővé részvételt, amit a jelenlévők jól ki is használtak. A műhelymunkákkal kapcsolatban Vomberg Frigyes mesterszakácsot, Orsovai Dezső világbajnok modellezőt, Boros Dávid lelkész-méhészt és Paróczi Zsolt lelkész-tájfutót hallgathatták és kérdezhették a résztvevők, illetve kísérhették a túraútvonalon.   Az egyes előadásokhoz kapcsolódva a zenei szolgálatot a Szentendrei gyülekezet csapata az Offline Band együttes biztosította, a Dunaharaszti gyülekezetből jött Bluegass pedig jól ismert régi gyülis énekeket játszott szombaton a kerti parti keretében mindenki nagy örömére.

Résztvevők
Résztvevők

A találkozó hangulatát színesítette, a testvéri kapcsolatok elmélyítését segítette a Pápai tófogadó tulajdonosa, Varga József által bemutatott malac-sűtés, ami egyben a vacsora lényegét is szolgáltatta.

A több szempontból is rendhagyó férfi találkozó a résztvevők számára lelki felüdülést, szellemi növekedést, a testvéri kapcsolatok elmélyülését eredményezte, és egészen természetesnek éreztük a búcsúzáskor sokszor elhangzott mondatot: Ha az Úr akarja, jövőre ismét itt, együtt.