Európai baptisták Ukrajnában

2226
A BWA és az EBF vezetői a magyar képviselőkkel

Az egymillió lakosú Lvivben tartja ezen a héten éves közgyűlését az Európai Baptista Szövetség. Az 52 tagszövetség képviseletében több mint 150 delegátus van jelen.

Szerda este a Központi Baptista Imaházban tartották a megnyitó istentiszteletet, ahol a helyi énekesek és zenészek mellett az EBF vezetői szolgáltak. Igét hirdetett dr. Elijah Brown, a Baptista Világszövetség főtitkára.

A közgyűlés témája: „Megbékélés Krisztusban”, nagyon aktuális, hisz Ukrajnában egy „csendes háború” dúl, valamint sokfelé a világban üldözik a keresztényeket.

Paul Msiza, a Baptista Világszövetség elnöke konferenciai előadásában kiemelte: „A megbékélés nem választható! Ha a megbékélés evangéliumát hitelesen akarjuk hirdetni, meg kell békülnünk Istennel és embertársainkkal.”

A találkozón megköszönték Ujváriné Szabó Anikó leköszönő nőszövetségi elnök sokéves munkáját, aki az EBF vezetésében is dolgozott.

A közgyűlésen hazánkat Papp János egyházelnök, Durkó István missziói igazgató és dr. Bukovszky Ákos külügyi szaktitkár képviseli. Tárgyalásokat folytatnak a lengyel, szerb és orosz szövetségek képviselőivel, valamint egyeztetnek a közép-európai országok vezetőivel.

„Visegrádi” baptista elnökök
Tárgyalás az orosz és román szövetség képviselőivel
Megosztás