Elindult a mabavit.hu honlap

8005

2017. augusztus 4–6. között tartjuk a Magyar Baptisták 4. Világtalálkozóját a debreceni Főnix Csarnokban. Elkészült a rendezvény honlapja, ahol információkat találnak az érdeklődők a programról, előadókról, a jelentkezés módjáról és további érdekességekről. Látogassanak el a mabavit.hu oldalra!

Elnöki köszöntő:

Éjszaka volt. A két férfi csöndes beszélgetésében a nyugalmat hirtelen döbbenet váltotta fel. Az idősebb férfi kifakadva kérdezte: „Hogyan születhetik az ember, amikor vén?” Nikodémus nem értette. Az emberek azóta sem értik. Mégis megtörténik ez a csoda újra és újra, amikor valaki újjá lesz, valami teljesen új történik vele-benne.

Ezt éltem át én is, ami nem hasonlítható máshoz, csak születéshez. Az újjászületés Isten csodája, melyet az emberben, az emberért tesz. Nem lehet elmagyarázni, csak átélni, megtapasztalni lehet. Akik újjászülettek, már tudják. Akik nem, azok még nem értik…

2017 sokrétű, gazdag programokkal teli év. Emlékezünk az 500 éve történt reformációra, Kornya Mihály életére és munkásságára halála 100. évfordulóján, és találkozhatunk ismét Debrecenben!

2017. augusztus 4–6. között tartjuk a Magyar Baptisták 4. Világtalálkozóját a debreceni Főnix Csarnokban. Fő előadó Paul Msiza dél-afrikai lelkipásztor, a Baptista Világszövetség elnöke lesz. A találkozó jelmondata: Valami új született! Az esemény témaválasztásával hangsúlyozni szeretnénk az 500 éve történtek fontosságát, benne az anabaptisták és baptista közösségünk egyik fő alapértékét, az újjászületés alapvető igazságát. Tudjuk, hogy valami új azért kezdődhetett el 500 éve, mert 2000 éve eljött Valaki, aki teljesen újat kezdett velünk, emberekkel.

Bárcsak újat kezdene velünk az Isten 2017-ben is: újjászülne sokakat a Lélek által! Új hívők, új gyülekezetek, új döntések, új kapcsolatok, új intézmények, új események, új versek, új énekek, új szolgálatok születhetnének meg, amelyek örömöt, áldást és növekedést hozhatnak közösségi életünkben. A születés azt is jelenti, hogy ezeket nem tudjuk mi produkálni. Csak Krisztus jelenléte adhatja meg az igazi újat! Lelki embereket, lelki csodákat az Isten tud szülni, mi csak „bábáskodhatunk” a történések közepette. De micsoda öröm az Úr munkájában részt venni!

Szeretettel várjuk tehát minden magyar baptista testvérünket és az érdeklődőket szerte az egész világról Debrecenbe, hogy együtt ünnepeljük Krisztust, együtt hallgassuk őt, hogy valami újat kezdhessen bennünk, közöttünk, talán általunk is!

Papp János
egyházelnök, a Magyar Baptisták Világszövetségének elnöke