Elindult a jelentkezés a faültetésre az 500 év – 500 fa projekt keretében

877

Mától jelentkezhetnek azok a Kárpát-medencei baptista intézmények, gyülekezetek, közösségek, akik a 2021. év során szeretnének fát ültetni épületük, imaházuk környezetében. Jelentkezési határidő: 2021. október 27.

2023-ban ünnepeljük az anabaptista-baptista misszió Kárpát-medencei megjelenésének 500. évfordulóját. A jubileumhoz közeledve a Magyarországi Baptista Egyház vezetősége – csatlakozva a Magyar Kormány Országfásítási Programjához – közös aktivitásra hívja a baptista közösségeket. A kezdeményezés célja, hogy a következő években 500 fát ültessünk el baptista gyülekezetek, intézmények környezetében Magyarország és a Kárpát-medence zöldítése érdekében. Az 500 éves múltra való emlékezés mellett célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az egészséges környezet fontosságára is.

Az „500 év – 500 fa projekthez” olyan baptista közösségek, gyülekezetek, intézmények csatlakozását várjuk, akik a baptista gyökereinkre, éltető múltunkra való emlékezés mellett az élhető jövőről való gondoskodást is fontosnak tartják. Az Agrárminisztérium támogatásával a csatlakozó közösségek számára facsemetéket is biztosítunk, melyeket a baptist.hu oldalon elérhető jelentkezési lapon igényelhetnek. Minden elültetett fa mellé egy táblát ajándékozunk, mely az 500 éves jubileum emlékét őrzi. Szeretettel várjuk a magyarországi és Kárpát-medencei magyar ajkú baptisták csatlakozását!

Bővebb információ és a jelentkezési űrlap az alábbi linken elérhető:

A következő évek során ismételten meg fogjuk nyitni a jelentkezést, ezért kérjük, idén csak azok a közösségek igényeljenek fát, akik még 2021-ben el tudják azokat ültetni.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!