Életre szóló ajándék

2332
Újpesti Baptista Harangzenekar

Pontosan emlékszem arra a napra, amikor 1990 karácsonyán gyülekezetünkben egy kedves amerikai házaspár, Mary és Errol Simmons megmutatta a harangjátékot.

Tizenéves fiatalokként nagyon örültünk, hogy kipróbálhattuk a hangszereket. Az első próba után hallottuk a hírt: nemcsak erre az egy alkalomra hozták el e különleges hangszereket, hanem itt hagyják a gyülekezet részére, hogy jobban megismerjük és tanuljunk rajta játszani. Gyönyörű, csillogó hangszerek, hangjuk pedig soha nem hallott szépséggel zengett. Akkor még nem gondoltam, hogy életre szóló ajándékot kapunk a harangokban. A máig eltelt 27 év alatt több mint 50 fiatal kapcsolódott be gyülekezetünkben a harangzenekarba, s vált számukra meghatározóvá a közösen végzett szolgálat.

Ajándékba kapni valamit, ami szépséggel, örömmel tölt el: nagyszerű dolog. Az évek alatt megtanultuk, hogy ezt az ajándékot nem a vitrinbe tesszük, amit néha megnézünk és gyönyörködünk benne, hanem próbákon keresztül tökéletesítjük tudásunk. Újra és újra elindulunk ismeretlen helyek és emberek felé azzal a bizonyossággal, hogy Isten előttünk jár és készíti a lelkeket a vele való találkozásra. A harangok kiváló eszközök a figyelem felhívására és a lélek felhangolására. Ebben a közegben az örömüzenet sokak szívét megérinti.

Hiszem mindnyájan kapunk ajándékot. Személyre szólót, olyan igazi meghatározót. Ami megérint, útba indít, lelkesít. Fel kell ismernünk, hogy ezzel szolgálnunk kell mások örömére. Mert az ajándék akkor fejti ki a legnagyobb hatást, amikor gazdagon megosztjuk, és nem tartjuk meg magunknál. Ezt láttuk Mesterünktől is. Elhagyta a menny dicsőségét, szolgai formát vett fel, megérkezett hozzánk, hogy örök életre szóló ajándékot kapjunk. Teljes életét nekünk szánta, hogy megtanuljuk tőle a szeretet továbbadását.

Karácsony napjaiban nem a fenyő alatt találjuk meg a maradandót, az igazit. A lélek csendjében, mint egy halk harangszó szólal meg: Érted születtem! Jöjj, kövess engem!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!