Egymás életéért, hitéért imádkozunk

2021. január

1063

A hónap igéje

„Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.” (Jak 5,16)

A hónap gondolata

Vannak bűnök, melyekkel egymást bántjuk, sértjük, nyomorítjuk, lopjuk, alázzuk. Ezekre a másik adhat bocsánatot, ha megkérjük rá. Ennek hiányában apró vagy nagy akadályokként lesznek ott a közösség életében, és meggátolják az egészséges működést. Minden közösség vezetése felelős azért, hogy tagjai ne bántsák egymást. De ha mégis megtörténik, vegyenek részt a sebek gyógyulásában, a nyomorgatások megszüntetésében. Ha hagyjuk, belekövesedik az erőszaktevő, és már nem is fogja érteni, mire figyelmeztetjük, mit várunk tőle. Ha nem engedjük szárba szökni a kis bűncsírákat, akkor a közösség erői a növekedéssel tudnak foglalkozni.

Természetesen vannak magánbűnök, melyeket Jézus Krisztusnak kell csak megvallanunk – ő a közbenjáró Isten és ember között –, hogy bocsánatot nyerjünk. Az egymásért való imádkozás kitágítja a másikra gondolás terét a saját szívünkben. Az ima segít, hogy még jobban a szívünk szeretetébe zárjuk a többieket. Jó naponta gyakorolni ezt: egyenként jókedvű imában gondolni közösségünk minden tagjára. Azt fogjuk tapasztalni, hogy szabadon tudunk róluk gondolkodni, sőt egyre jobban szeretjük őket. Bántó hibáink, sértő bűneink elismerése, az értük való bocsánatkérés, az egymásért való imádság együtt gyógyítják a közösséget és tagjait.

A hónap gyakorlata

Mindennap keress időt arra, hogy a közösséged tagjairól Isten előtt szeretettel gondolkodj!

A hónap imája

Uram Jézusom, segíts hozzászoknunk a hibák, a bűnök felszámolásához, az egymásért szívből való imádkozáshoz! Gyógyítsd meg lelkünket, hogy egymással szeretetben éljünk! Ámen.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!