Egy nap az emlékekért, a reményért

2190

A beteg gyermekek és az érintett családok életminőségének javítására specializálódott, hazánkban különlegesnek számító, hatodik éve működő Tábitha gyermekhospice-ház fenntartását tavaly óta a Baptista Szeretetszolgálat végzi. Április 28-án, pénteken megható ünnepség helyszíne volt az intézmény.

Az emlékezésnap keretében immár ötödik alkalommal a házban elhunyt, illetve életvégi ellátásuk során az intézménnyel kapcsolatba került gyermekek hozzátartozóit látták vendégül, őket köszöntötte dr. Benyó Gábor orvosigazgató. A program célja a közös emlékezés és gyászkezelés volt, ezt szakmai segítség, pszichológus által vezetett beszélgetés, érző és értő műsorok szolgálták. A látogatók együtt gyújtottak mécsest, megfestették az emlékezés kertjében a kavicsokat, luftballonokat engedtek az ég felé. Boldizsár Ildikó meseterápiás programjáról és Bársony Péter brácsaművész zenéjéről a műsort követő családias beszélgetés során a legtöbben lelkesen nyilatkoztak.

A Tábitha gyermekhospice-ház 2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit Törökbálinton, miután Galambos László, az alapító családi házát ajánlotta fel és a működést is finanszírozta. A létesítményt azóta a Tábitha Nonprofit Kft. üzemelteti, amelynek új tulajdonosa, a Baptista Szeretetszolgálat stabil, átlátható pénzügyi háttér mellett a független szakmai munka körülményeit is biztosítja.

Tavaly Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége is ott volt az ország legnagyobb gyermekhospice-házának ötödik születésnapi ünnepségén, ahol bejelentették: a helyi önkormányzat és a dán Velux Foundation – nagy összegű – támogatásával tovább fejlesztik, bővítik a törökbálinti intézményt, hogy még több nehéz helyzetbe került család részesülhessen segítségben.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!