Második alkalommal szerveznek éves mentorcsoportokat az Ifjúságépítők, hogy ezzel is segítsék a fiatalok között szolgálók munkáját és fejlődését. A programhoz bárki csatlakozhat a Kárpát-medencéből, aki szeretne elmélyülni az önismeret, a Biblia-fókuszú szolgálat vagy a vezetéselmélet terén.

„A környékünkön nincs ifi, ezért már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy ez ellen tenni kellene, de nem volt hozzá elég merszem, sőt, valami mindig visszatartott. A mentorprogram megadta azt a hátteret, azt a segítséget, hogy bele merjek vágni, és ráadásul ne úgy, hogy esetleg egyből vagy hamar feladjam.”

„Nekem sokat adott, a föld alól is előkapartatok és újrafókuszáltátok a szolgálatom ezekkel a havi zoomokkal!

„Nemcsak abban segített a program, hogy biztosabban tanítsam a Bibliát, hanem szuper gyakorlati tanácsokkal láttak el, melyek kezdenek beépülni az ificsoportom rutinjába.”

– ilyen és ezekhez hasonló visszajelzésekkel jellemezték az Ifjúságépítők csapatának első éves mentorcsoportjait. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezet idén is hirdet mentorcsoportokat, amelyekhez szabadon csatlakozhat bármely felekezet ifjúsági szolgálója a Kárpát-medencéből.

Inspiráció, közösség, rendszeresség

„A mentorcsoportok célja, hogy az ifivezetők, ifjúsági munkások ne maradjanak egyedül év közben. Így támogatjuk őket az ifivezető-képzéseink közötti időszakban, emellett a hálózatosodást is szeretnénk segíteni” – vallják a szervezők. A mentorcsoportokhoz való csatlakozáshoz egyéves elköteleződésre van szükség, de ez nem okozott gondot a résztvevőknek, az alkalmak végéhez közeledve többen kérdezték, hogy jelentkezhetnek-e újra.

A tematikus, kis létszámú, zárt mentorcsoportokban mindenki tanulhat, inspirálódhat, fejlődhet és segítséget kaphat aktuális kérdéseihez – tapasztalt csoportvezető mentorok koordinálásával. Emellett minden résztvevő élhet a személyes mentorbeszélgetések lehetőségével és előadások, valamint ajánlott szakirodalom segítségével mélyülhet el a választott témában. A csoportok a nyári időszak kivételével minden hónapban találkoznak az előre megbeszélt online vagy személyes alkalmakon, illetve májusban és októberben egy-egy szakmai napon.

A szervezők tartanak egy bevezető alkalmat a márciusi ifivezető-képzésen, azonban az ezen a programon való részvétel nem feltétel az éves mentorcsoportokhoz való csatlakozáshoz.

Az idén induló mentorcsoportok

Óvd a mentális egészséged! – önismereti mentorcsoport, kizárólag személyes jelenléttel Budapesten

Csoportvezető mentorok: Baintner Flóra addiktológiai konzultáns és mediátor; Hodossi Nóra pszichológus

Csoportvezető-gyakornok: Benedek Zsófia pszichológushallgató

Biblia-fókuszú ifivezetői műhelyszakmai és gyakorlatorientált mentorcsoport, online jelenléttel

Csoportvezető mentor: Rácz-Schliszka Gábor ifivezető és mentor

Vezess jól!vezetői mentorcsoport online jelenléttel

Csoportvezető mentorok: Ferenczi Réka, a GLS Magyarország koordinátora; Ablonczy Áron, az Ifjúságépítők vezetője

A mentorcsoportokra való jelentkezés feltétele az elköteleződés a teljes évi folyamatra – amely a csoportokon való rendszeres jelenlétet és a szakmai napokon való személyes részvételt jelenti. A szervezők március 31-ig várják a jelentkezéseket. Bővebb információ a https://ivk.simplybook.it/v2/ oldalon érhető el.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!