Dominkó koncert az Andor Ilonában

2289

A Baptista Művészeti Napok rendezvénysorozat egyik kiemelkedő programja volt az a koncert, melyet a Dominkó család adott 2017. november 14-én, kedden délelőtt iskolánkban.

9 órától az alsó tagozatosok, 10 órától a felsős tanulók gyönyörködhettek a négytagú család közös muzsikálásában. Tanulóink az előadás elején egy kis kánonnal köszöntötték az előadókat, akik ezt örömmel fogadták.

Dominkó István az édesapa – aki a műsor élményszerű vezetését is vállalta – zongorán, az édesanya Dominkó Csilla és leányuk Dominkó Liliána csellón, fiúk, Dominkó Levente pedig marimbán és ütő hangszereken játszott. Igazi örömmuzsikálást élvezhettek mind a kisebb, mind a nagyobb tanulóink, melyet még élménydúsabbá tett a zeneművek tartalmát és hangulatát felidéző filmvetítés.

Dominkó István a zeneművek felcsendülése előtt ismertette a darabokat és a zeneszerzőket, körvonalazva azt a kort, amelyben ezek a művek megszülettek. Mindezt úgy, hogy a hallgatóságát bevonva kérdéseket tett fel a gyerekeknek, mellyel közös gondolkodásra késztette ifjú hallgatóit. A zeneművekhez megfigyelési szempontokat is adtak, melyet a jó válaszok elhangzása után „csokiesővel” jutalmaztak.

Köszönjük a Dominkó családnak, hogy ezzel a remek programmal gazdagították iskolánk hétköznapjait, valódi zenei csemege volt ez a gyerekeknek és a pedagógusoknak egyaránt.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!