Az orgona az egyházi zene alapja, a hangszerek királya/királynője, miért is lenne ez kérdés? Révész László baptista orgonaművész 2023. február 26-án a rákoscsabai imaházban tartott koncertjén a kérdés kristálytiszta állítássá vált. László játéka, újszerű megszólalásai a művekről tiszteletet, alázatot, mégis vidámságot sugároztak. Ebben a hangulatban a közönség a „tapintható csendet”, figyelmet csak a taps idején oldotta.  

A hosszan tartott, alig hallható „egy szál” hangok, a szinte teljes hangerővel ránk zúduló  akkordok, vagy a játékos/szomorú dallamok megkerestek és megtaláltak bennünket. Éreztük, hogy nemcsak hallgatói, hanem szinte résztvevői lettünk a zenedaraboknak. Művész testvérünk meghökkentő/megható bizonyságtétele, majd lelkipásztorunk, László Gábor testvér külső és belső békességről szóló igei tanítása pedig egyértelművé tették, hogy a zene ránk találása Isten közelébe vitt bennünket a Lélek által.

Komolyzenei koncerten voltunk? Igen, a művészvilág mércéje szerint is. Istentiszteleten voltunk? Igen, hívő szívünk szerint is. Hisszük és reméljük, hogy Révész László testvérünk, aki a minőségi új zenei stílust is műveli, még sokáig képviseli ezt a fajta zenés áhítatot is, és marad fáklyavivő!

A pandémia kiváltotta kényelem után jó lenne, ha fiatalok és kevésbé fiatalok sokan és még sokszor vennénk részt ilyen személyesen átélhető, felemelő, Istent dicsőítő alkalmon.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!