Még mindig van idő dobozolni! 2 napig (december 19-ig) még tart a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz-akciója! Részletek a ciposdoboz.hu oldalon.

HOGYAN KÉSZÍTHETEK AJÁNDÉKOT?

Első lépésként keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt! Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, s a cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal. A cipősdoboz-ajándékokat 0-tól 18 éves korig gyűjtjük.

Mit tegyek a cipősdobozba?

Cipősdoboz-ajándékodba bármit tehetsz, aminek egy gyerkőc örülhet. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet, ajándékodnak szinte csak a fantáziád szabhat határt, na és persze a doboz mérete : )

Dobozod tartalmazhat

  • mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt
  • játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugrálókötelet, egyéb sporteszközt stb.)
  • higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet (cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)
  • íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket (füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)
  • kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail-címed nem célszerű megadni.

Van, amit ne tegyek bele a dobozba?

Arra kérünk mindenkit, ajándékaitokba ne tegyetek:

  • agresszivitásra késztető képeket, játékokat, például játék pisztolyt, kést, PC-játékot
  • konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt
  • törékeny tárgyat (tükröt, porcelánbabát stb.)
  • gyógyszereket
  • sampon, testápoló, egyéb folyékony tárgy esetén tanácsos gondosan becsomagolni azt egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagotokat

Hogyan csomagoljam be a dobozom?

Elkészített ajándékod csomagold be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztószalaggal, vagy kösd át zsineggel! Így nem nyílik ki a szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor! A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod, például így: „fiú 12″ vagy „lány 8″.

És ne feledjétek, minden évben díjazzuk a legkreatívabb cipősdoboz-ajándékokat, így bátran engedjétek szabadon a fantáziátokat ☺ Erről bővebben a Pályázatok/Legkreatívabb cipősdoboz menüpontban olvashattok.

Hol és mikor adhatom le a cipősdobozom?

Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 19-ig juttasd el a cipősdoboz-begyűjtő helyek valamelyikébe! Ezek pontos címéről, a cipősdoboz-leadóhelyek nyitvatartásáról, illetve a helyi partnereink elérhetőségéről a Gyűjtőpontok menüpont alatt olvashattok.

Amennyiben valaki mégis postai úton kívánja ajándékát eljuttatni hozzánk, úgy ezt az alábbi címre kérjük elküldeni: Baptista Szeretetszolgálat, 1102 Budapest, Bánya u. 1.

Hova kerülnek az ajándékok?

Az összegyűjtött cipősdoboz-ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez még az ünnepek előtt. A dobozok elsődleges „kikötői” gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Cipősdoboz akció