Még mindig van idő dobozolni! 2 napig (december 19-ig) még tart a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz-akciója! Részletek a ciposdoboz.hu oldalon.

HOGYAN KÉSZÍTHETEK AJÁNDÉKOT?

Első lépésként keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt! Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, s a cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal. A cipősdoboz-ajándékokat 0-tól 18 éves korig gyűjtjük.

Mit tegyek a cipősdobozba?

Cipősdoboz-ajándékodba bármit tehetsz, aminek egy gyerkőc örülhet. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet, ajándékodnak szinte csak a fantáziád szabhat határt, na és persze a doboz mérete : )

Dobozod tartalmazhat

  • mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt
  • játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugrálókötelet, egyéb sporteszközt stb.)
  • higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet (cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)
  • íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket (füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)
  • kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail-címed nem célszerű megadni.

Van, amit ne tegyek bele a dobozba?

Arra kérünk mindenkit, ajándékaitokba ne tegyetek:

  • agresszivitásra késztető képeket, játékokat, például játék pisztolyt, kést, PC-játékot
  • konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt
  • törékeny tárgyat (tükröt, porcelánbabát stb.)
  • gyógyszereket
  • sampon, testápoló, egyéb folyékony tárgy esetén tanácsos gondosan becsomagolni azt egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagotokat

Hogyan csomagoljam be a dobozom?

Elkészített ajándékod csomagold be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztószalaggal, vagy kösd át zsineggel! Így nem nyílik ki a szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor! A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod, például így: „fiú 12″ vagy „lány 8″.

És ne feledjétek, minden évben díjazzuk a legkreatívabb cipősdoboz-ajándékokat, így bátran engedjétek szabadon a fantáziátokat ☺ Erről bővebben a Pályázatok/Legkreatívabb cipősdoboz menüpontban olvashattok.

Hol és mikor adhatom le a cipősdobozom?

Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 19-ig juttasd el a cipősdoboz-begyűjtő helyek valamelyikébe! Ezek pontos címéről, a cipősdoboz-leadóhelyek nyitvatartásáról, illetve a helyi partnereink elérhetőségéről a Gyűjtőpontok menüpont alatt olvashattok.

Amennyiben valaki mégis postai úton kívánja ajándékát eljuttatni hozzánk, úgy ezt az alábbi címre kérjük elküldeni: Baptista Szeretetszolgálat, 1102 Budapest, Bánya u. 1.

Hova kerülnek az ajándékok?

Az összegyűjtött cipősdoboz-ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez még az ünnepek előtt. A dobozok elsődleges „kikötői” gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286